5255.51 лв. дарени от 10000 лв.
  • Организатор Гери Станкова
  • Бенефициент хижа Лескова
  • Създадена на 4-ти октомври 2022
  • Категория Спорт
  • Крайна дата Край след 285 дни

Подкрепа за разбитата хижа Лескова

Хижа „Лескова“ се намира в едноименната обезлюдена махала на село Осеновлаг, в Голема планина, дял от Западна Стара планина. Хижата е важен пункт от европейския туристически маршрут E3 (Ком – Емине).

Създадохме тази дарителска кампания за хижа Лескова, поради множеството получени запитвания във връзка с разкриването и публикуването на такава.

Който желае да се включи, нека да се чувства свободен да ни подкрепи.

На 02.10.2022 г. хижата беше разбита и ограбена, а хижарите пребити.

Копирам по-долу поста с подробности по случая за информация:

"Скъпи туристи и приятели на хижа Лескова, информираме Ви, че на 2-ри октомври, неделя, в деня, в който България гласува за по-добро бъдеще, хижата беше изпочупена и ограбена, а ние - пребити. Нанесени са телесни повреди, огромни материални щети, открадната е техника на голяма стойност, сред която и лични вещи. Собственикът на хижата е приет в УМБАЛСМ Пирогов с множество наранявания и черепно-мозъчна травма.

Имаме информация за извършителите - местна група пияни вандали с джипове от Ботевград, разчитаща на числено превъзходство срещу нас. За момента не можем да разкриваме подробности, тъй като ще се образува досъдебно производство.

След многократно подаван сигнал на тел.112 същия ден за навлизане в имота, оспорване на собствеността, агресивно поведение и заплахи с подробно описание на ситуацията и извършителите, ни беше отказано да качим представител на органите на реда от РПУ Своге, поради недостиг на екипи в изборния ден. При наличие на достатъчно време (часове) за реакция от тяхна страна, не бе създадена организация между РПУ Своге и колегите им от Ботевград, нарушителите да бъдат блокирани и арестувани на слизане от хижата с откраднатите вещи. Разочаровани сме също от не толкова адекватната реакция на тел.112, липсата на организираност и последователност и омаловажаването на ситуацията.

Опитахме се да подобрим условията на хижата, да осигурим присъствие през цялото време, вложихме лични средства и много, много часове работа, но трудът ни в продължение на 2 години беше унищожен за секунди. Благодарим на всички, които ни подкрепяха през този период. За момента, обаче, нямаме сили и мотивация да се борим за тази кауза."

Благодарим още веднъж от сърце за вашата загриженост и подкрепа!

https://www.facebook.com/LeskovaHut


5255.51 лв. дарени от 10000 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
Сподели
avatar
4.42 лв. преди 1 месец
avatar
48.21 лв. преди 2 месеца
avatar
48.05 лв. преди 3 месеца
avatar
97.96 лв. преди 3 месеца
avatar
98.03 лв. преди 3 месеца
avatar
9.36 лв. преди 3 месеца
avatar
98.1 лв. преди 3 месеца
avatar
28.55 лв. преди 4 месеца
avatar
98.03 лв. преди 4 месеца
avatar
98.03 лв. преди 4 месеца
Виж всички дарители
Дари
Сподели