5258.93 лв. дарени от 10000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
  • Организатор Гери Станкова
  • Бенефициент хижа Лескова
  • Създадена на 4-ти октомври 2022
  • Категория Спорт
  • Крайна дата Приключила
  • Налична сума 0 лв.

Подкрепа за разбитата хижа Лескова

Създадохме тази дарителска кампания в подкрепа на хижа Лескова, поради множеството получени запитвания във връзка с разкриването и публикуването на такава.

Който желае да се включи, нека да се чувства свободен да ни подкрепи.

!!! Събраните финансови средства от кампанията ще бъдат публично отчетени тук и на официалната фейсбук страница на хижата. Към настоящия момент те все още не са използвани.

...................................................................................................................................................

26.03.2023 г.

Уважаеми планинари и туристи по маршрута Ком-Емине,
 
Във връзка с настъпващата пролет и предстоящия туристически сезон, Ви информираме, че след възникналия инцидент, преустановяваме ремонтните дейности и подобрения на хижа Лескова. Поради липса на развитие и яснота по случая, няма как да продължим работата си по проекта. Бихме коментирали всяко разумно предложение от юридическо или физическо лице за краткосрочно или дългосрочно наемане и стопанисване на обекта. Целта е в най-кратък срок хижа Лескова да започне да посреща отново своите истински гости, а именно всички туристи и любители на пешеходния и вело туризъм.

...................................................................................................................................................

На 02.10.2022 г. хижата беше разбита и ограбена, а хижарите пребити.

Копирам по-долу поста с подробности по случая за информация:

"Скъпи туристи и приятели на хижа Лескова, информираме Ви, че на 2-ри октомври, неделя, в деня, в който България гласува за по-добро бъдеще, хижата беше изпочупена и ограбена, а ние - пребити. Нанесени са телесни повреди, огромни материални щети, открадната е техника на голяма стойност, сред която и лични вещи. Собственикът на хижата е приет в УМБАЛСМ Пирогов с множество наранявания и черепно-мозъчна травма.

Имаме информация за извършителите - местна група пияни вандали с джипове от Ботевград, разчитаща на числено превъзходство срещу нас. За момента не можем да разкриваме подробности, тъй като ще се образува досъдебно производство.

След многократно подаван сигнал на тел.112 същия ден за навлизане в имота, оспорване на собствеността, агресивно поведение и заплахи с подробно описание на ситуацията и извършителите, ни беше отказано да качим представител на органите на реда от РПУ Своге, поради недостиг на екипи в изборния ден. При наличие на достатъчно време (часове) за реакция от тяхна страна, не бе създадена организация между РПУ Своге и колегите им от Ботевград, нарушителите да бъдат блокирани и арестувани на слизане от хижата с откраднатите вещи. Разочаровани сме също от не толкова адекватната реакция на тел.112, липсата на организираност и последователност и омаловажаването на ситуацията.

Опитахме се да подобрим условията на хижата, да осигурим присъствие през цялото време, вложихме лични средства и много, много часове работа, но трудът ни в продължение на 2 години беше унищожен за секунди. Благодарим на всички, които ни подкрепяха през този период. За момента, обаче, нямаме сили и мотивация да се борим за тази кауза."

Благодарим още веднъж от сърце за вашата загриженост и подкрепа!

https://www.facebook.com/LeskovaHut


Новини по кампанията

Одобрено изплащане
27-ми септември 2023

Здравейте! Дарението ще се използва за закупуването на част от откраднатите при грабежа движими вещи и техника, както и за възстановяването на разбити...

Изплатена сума към бенефициента: 5257.73 лв. Транзакционна такса: 1.2 лв.

Виж Всички новини по кампанията

5258.93 лв. дарени от 10000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
3.42 лв. преди 3 месеца
avatar
4.42 лв. преди 7 месеца
avatar
48.21 лв. преди 9 месеца
avatar
48.05 лв. преди 9 месеца
avatar
97.96 лв. преди 9 месеца
avatar
98.03 лв. преди 9 месеца
avatar
9.36 лв. преди 9 месеца
avatar
98.1 лв. преди 9 месеца
avatar
28.55 лв. преди 10 месеца
avatar
98.03 лв. преди 11 месеца
Виж всички дарители
Сподели