35.45 лв. дарени от 3017 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
  • Организатор Pavel Andreev
  • Създадена на 20-ти април 2022
  • Категория Животни
  • Крайна дата Край след -738781 дни

🐈Помощ за котето Харди

Благотворителна кампания за котето Харди

Здравейте, сърцати Хора!
 
Потърсихме подкрепата ви тук, за да дадем шанс на Харди - женско котараче на около 6 месеца. 
Обикновено със семейството ми се справяме сами с лечението и намирането на дом на животинките пресекли пътя ни и досега не се бяхме проваляли, но този път сме сериозно затруднени. Трудно е за нас да молим за помощ, но алтернативата засега не искам да си я представям.
Харди беше от късметлийките да имат в уличната си територия зоомагазин, който им осигурява ежедневна порция храна, но за разлика от останалите членове на бандата, всички до един неуловими и добре охранени, тя започна да изостава с развитието, като в последните дни проявяваше прогресивно задълбочаващи се странни симптоми - докато върви, главата и се накланя настрани, залюлява се, губи баланс, а в деня преди да я хванем беше започнала дори да пада в движение.
Въпреки, че беше в окаяно състояние я уловихме много трудно и не без жертви.
Закарахме я веднага в клиника Добро Хрумване в Борово и вече от около месец и половина се лекува там. Отначало опитаха да овладеят с предимство общото и състояние, тъй-като беше на границата да оцелее от съпътстващи инфекции, като успоредно и правеха и изследвания и търсеха основната причина.
Нямаше спин, троен тест отрицателен, общото и състояние се подобри, но неврологичния и проблем проблем се влоши още повече.
Харди вече не движеше задните си крака, не можеше да ходи сама по нужда, а само с асистенция, но от диво зверче се превърна в благодарна, мила и любвеобилна дама. Последваха  рентген, още кръвни изследвания, но причината оставаше скрита до момента, в който не включихме експерименталното лечение за неврологичен ФИП с диагностична цел. Ето, че дочакахме хубавата новина - да има диагноза - лошата е, че това е неврологичен ФИП.  
Трябваше спешно да избираме дали да угасим живота й или да й дадем шанс със скъпоструващото лечение.
А то трае точно 84 дни, с инжектиране на GS от ампули, всяка от които струва от 50 до 60$  и стига според килограмите й за 2 дни и половина. 
Трудно се гаси живот, особено когато си му дал надежда и си се взирал в едни толкова тъжни очи. Успяхме с малко помощ да закупим 10-на ампули и лечението започна.
Още след 3-4 ден се появиха позитивни симптоми, а през последната седмица прогреса е особено видим.
Котето качи на тегло, вече ходи, макар и все още неуверено, изпишква се само с лека стимулация и .. мърка :)
Трябва да продължим, вече изминахме по-трудната част от пътя. Остава ни да се доиздължим на клиниката и да закупим още около 20 ампули, за да завършим курса.
Това означава още приблизително 2000лв за ампули и 1017лв. към днешна дата за клиниката.
Ако спрем поради някаква причина дори за ден преди тези 84 дни, не само че все едно нищо не сме направили, но и е твърде вероятно котето да стане резистентно към лечението.
Сигурни сме, че всички в тази група сте помагали или помагате, и че вероятно повечето като нас са изправени пред финансови предизвикателства.
Още повече на фона на драматичните последствия от войната между съседите ни, значението на малката Харди вероятно се смалява до една невидима миниатюрна прашинка. И все пак, ако сред вас я разпознаят и се намерят дори само няколко, да застанат рамо до рамо до нас в малката ни кауза, е възможно да случим чудото и за нея.
Ще ни помогнете ли?
 

Как можете да помогнете?

  • чрез дарение тук в платформата, чрез виртуалния пос терминал (кликни на бутона Дари)
  • ако нямате финансова възможност - чрез споделяне на кампанията в социалните ви мрежи (кликни на бутона Сподели)

35.45 лв. дарени от 3017 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
Сподели
avatar
9.36 лв. преди 1 седмица
avatar
2.46 лв. преди 1 месец
avatar
19.21 лв. преди 2 месеца
avatar
4.42 лв. преди 3 месеца
Виж всички дарители
Дари
Сподели