10347.32 лв. дарени от 44000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).

Документи към Кампания


Помощ за Крис

Здравейте приятели, познати и непознати!

Казвам се Кристина и съм майка на две малки деца. През 2018 г. бях диагностицирана с хронична бъбречна недостатъчност и започнах лечение в отделението по Нефрология на МБАЛ "Св. Марина" във Варна. За съжаление, след две години ходене по мъките, лечението не беше успешно и се наложи да бъде направена трансплантация на бъбрек в Турция. Отне ми много време, молби, сълзи, вътрешни борби, откази ....... докато намеря подходящ донор, но живота ми се усмихна накрая. 

На 01.03.2022 трансплантацията стана факт и до преди два месеца всичко беше наред. 

Щастието беше кратко! За съжаление шансът ми беше отнет отново.

В средата на май месец тази година, едва след година от трансплантацията, след прекарана инфекция започнах да отхвърлям трансплантираният бъбрек.

Последва извършване на биопсия и лечение на стойност 11 000 евро. Благодарение на ръководството и колектива на "Пластхим - Т" АД, половината сума беше покрита, а остатъка и всички други странични разходи се платиха с лични средства. Въпреки всичко, нямаше подобрение! 

Имуносупресивната терапия, която имаше за цел да спре процеса на отхвърляне, доведе до пълен срив на имунната система, множество инфекции и отключване на CMV вирус проявяващ се при трансплантирани пациенти. В България се оказа, че нямат нужните медикаменти да ми помогнат,а небивали неуредици между здравната каса и болничните институции, допълнително утежниха нещат

След пристигането ми тук в болница Флоранс, състоянието ми се оказа доста лошо. Лечението на което ми се проведе, се оказа животоспасяващо. За него заплатих допълнително още 5500 евро и окончателната сума достигна 16 500 евро. 

Въпреки всички положени усилия, проведени лечения, хоспитализации в България и Турция, трансплантираният бъбрек беше силно увреден и отново съм диагностицирана с хронична бъбречна недостатъчност!!!!

В момента продължавам да се боря с множество инфекции и CMV вирус, който се развива само при трансплантирани пациенти. Същевременно провеждам 3 пъти в седмицата по 4 часа хемодиализа, която има за цел да замести бъбречната функция, но има много странични ефекти и води до един непълноценен, здравословно обременен и несоциален живот.

Единственият ми шанс да водя нормален живот и да мога да се грижа пълноценно за двете си деца е да бъде ретрансплантирана, а сумата за това е в размер на около 22 000 евро и е абсолютно непосилна за мен!

 Средствата, вече са непосилни за мен,  моите деца и майка!

Днес, сега, имам необходимост от помощта ви отново, от приятелската ви подкрепа и добрите ви мисли.

Имам нужда от средства и сили, за да продължа напред! Моля, който има възможност и желание да го направи, както може! 

Благодаря!


Новини по кампанията

Благотворителен базар
29-ти ноември 2023

На 4 и 5 декември на центъра на гр. Аксаково ще бъде организиран благотворителен базар в подкрепа на кампанията за събиране на средства за лечението н...

новина
Благотворителен базар "Помощ за Крис"
27-ми септември 2023

Скъпи приятели, на 30.09.2023 ще се проведе благотворителен физически базар "Помощ за Крис". Моля, заповядайте от 10.00ч.на пешеходната алея до Фестив...

новина

Виж Всички новини по кампанията

10347.32 лв. дарени от 44000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
300 лв. преди 1 месец
avatar
58.57 лв. преди 1 месец
avatar
96 лв. преди 1 месец
avatar
19.15 лв. преди 1 месец
avatar
24.11 лв. преди 1 месец
avatar
24.12 лв. преди 1 месец
avatar
9.33 лв. преди 1 месец
avatar
42.84 лв. преди 1 месец
avatar
9.35 лв. преди 1 месец
avatar
68.45 лв. преди 1 месец
Виж всички дарители
Сподели