Бавно, но сигурно възстановяванеКъм момента възстановяването на Тара е трудно. Ще бъдат премахнати бедрените глави на двата тазови крайника, защото единият е разрушен, а другият е счупен в основата и няма как да бъде извършено с друга техника. Тъй като след инцидента имаше скъсан далак, нямаше как да се оперира веднага, трябваше да се възстанови напълно и нямаше как да се извършат по-сложни интервенции.
Предният крак има толкова много разкъсвания, че има стриване на лимфните съдове, което определено забавя зарастването на раната. Решение за този крак ще се вземе след още време, докато лечението му се извършва медикаментозно. Направени бяха допълнителни рентгенови снимки за установяване на нейното състояние. На база на окончателното заключение на доктора е предвидена операция до няколко дни. 
Животното не е лесно за отглеждане, изпитва изключително големи трудности във възможността да се изправи, изхожда, изобщо да извършва нормални функции. Нядваме се, че със скорошната операция и възстановяване на поне единия крак, Тара ще бъде поне частично улеснена. 


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели