11561.84 лв. дарени от 38500 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).

Документи към Кампания


Сбъдни мечтата на Цвети

Здравейте приятели, роднини, близки, познати и непознати, хора с добри сърца!

Казвам се Цвети и Ви пиша с молба за помощ отново да имам възможността да ходя сама  без помощни средства, без страха от падане и слабостта в мускулите.

Всичко започна, когато бях на 12 - първо с изразена слабост в долните крайници и падания. Направиха ми пълна кръвна картина и оттам се установи, че креатин фосфокиназа (cpk) е пет пъти над нормата. Изпратиха ме при ревматолог, а той от своя страна вече при невролог в Александровска болница. От там изпратихме кръв  заедно с моята тази и на майка ми за изследване и доказване на диагноза в Холандия.

Месец по късно резултата беше вече готов - тежката диагноза Фациоскапулохумерална мускулна дистрофия прогресиращ тип - поетапно отстлабване на мускулатурата.

Родителите ми не го приеха добре, за съжаление мама се разболя от притеснение за мен и пет години по-късно почина. Една сутрин не се субиди и ни остави с татко сами да се борим.

Започнах усилена рехабилитация, хранителен режим и витамини. Състоянието ми се подобряваше, дори започнах да гледам малки деца почасово, докато учих в университета .

Нещата привидно  бяха под контрол до момента , в който на 10.01.2017 г. не ме блъсна кола и се наложи да се обездвижа за два месеца  със скъсани лигаменти на десен глезен и пукнато ребро.

И тогава не изгубих надежда , че отново ще мога да  ходя сама, но уви започнаха силните болки в кръста , мускулатурата на гръбнака беше отслабнала, започнах да стъпвам на криво с десния крак. Намерих много добър рехабилитатор и постигнахме минимален напредък , но отново се случи нещо неприятно, което ме дръпна назад - боледуването от коронавирусна инфекция, която отслаби много организма ми. Започнах да ходя с бастун, задъхвам се при ходене, лесно се уморявам и започнах  да падам по-често в следствие на слабостта в краката. Състоянието ми като цяло започна да се влошава с голяма невъзможност да извършвам ежедневните си задължения.

Посъветваха ме  да потърся лечение в чужбина и получих оферта от Лив Хоспитал в Истанбул, Турция . Терапията не само ще може да стопира прогресирането на болестта , но й да подобри до голяма степен начина ми на живот.  Процедурата е на стойност 22 000 евро и  се изразява в прилагане на  2 дози алогенни мезенхимни стволови клетки получени от тъкан на пъпна връв в допълнение на това ще се извърши курс на физиотерапия, рехабилитация и озонотерапия.

За съжаление сумата е непосилна за нас. Вярвам, че всичко ще се  развие по най добрия начин и ще мога все пак да осъществя една смела мечта и да имам възможността да се грижа за свое дете и отново да видя усмивката на татко.

Благодаря на всички Вас от сърце за подкрепата.

Бъдете здрави и вярвайте, че винаги над всеки един от нас бди ангел хранител , който не позволява на искрицата надежда да угасне.


Новини по кампанията

Одобрено изплащане
22-ри ноември 2023

Здравейте, датата за приемане в болницата вече е ясна 20.11.2023 г. понеделник в 9:00 ч. Ще ми бъдат направени всички видове изследвания и тест за але...

Плащане по фактура: 11425.7 лв. Транзакционна такса: 40 лв. Фактура:   Виж Документa
Фактура:   Виж Документa
Фактура:   Виж Документa
Фактура:   Виж Документa
Сбъдни мечтата на Цвети 26.10.23г
26-ти октомври 2023

Здравейте приятели, наложи се да преведа аванс в размер на 5 500 лв, с който да си запазя дата за 20-ти ноември за постъпване в болница Лив Хоспитал....


Виж Всички новини по кампанията

11561.84 лв. дарени от 38500 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
19.2 лв. преди 2 седмици
avatar
19.08 лв. преди 2 седмици
avatar
97.85 лв. преди 2 седмици
avatar
19.2 лв. преди 3 седмици
avatar
19.2 лв. преди 3 седмици
avatar
19 лв. преди 3 седмици
avatar
48.75 лв. преди 3 седмици
avatar
53.67 лв. преди 3 седмици
avatar
29.05 лв. преди 4 седмици
avatar
98 лв. преди 4 седмици
Виж всички дарители
Сподели