1413.09 лв. дарени от 46518 лв.

Документи към Кампания


Щастливо детство за малката Ванеса

Благотворителна кампания за Ванеса

Скъпи Дарители!

Казвам се Ирина и съм майка на Ванеса. Бих искала да Ви разкажа историята й и да Ви помоля за помощ.

Ванеса е на 7г. Родена в термин след нормално протекла бременност, но на втория месец след раждането е установен мозъчен кръвоизлив, ДИК синдром и Сепсис. Въпреки започнатото лечение в следващите месеци развива хидроцифелия и на 5-месечна възраст се налага поставянето на вентрикуло-перитонеален шънт (клапа).

Детето е и със симптоматична епилепсия и детска церебрална парализа. Въпреки, че лекарите нямаха надежда за нея, тя се е вкопчила здраво в живота и продължава борбата за него. Ванеса има нужда от всекидневни рехабилитации и работа с различни специалисти. Това ще направи живота й по-лек и ще я приближи малко повече към „нормалното”детство. От 2019г с нея започват работа специалистите в център „Рибем” - Турция, както и да следят състоянието й най-добрите лекари там - невролог Prof.Dr.Burak Tatli, ортопед - Doc.Dr.Fuat Bilgili, Pr.Dr.Atakan Aydin, офтамолог - Prof.Dr.Huseyin Yetik.

До този момент Ванеса има само две операции - едната е на 5-месечна възраст за поставяне на клапата през 2015г и една през 2017г. за ревизия. Преди три години е установена локсация на двете тазобедрени стави. Налага се операция, но заради епилепсията се следи постоянно състоянието й и ще бъде направена в подходящия момент. По преценка на лекарите е планувано поставянето на ботокс на ръчичките и крачетата, за да се избегнат бъдещи контрактури.

Средствата необходими за лечението й са непосилни за нас. Борим се с всички сили, но няма да се справим финансово без Вашата подкрепа!

За това ние се обръщаме към всички добри хора, които могат да помогнат. Обръщам се към Вас с молба и надежда, че ще успеете да дарите щастливо детство и нормален начин на живот на едно дете! Дете, което трябва да се справи с необикновената си съдба!

Как можете да помогнете?

  • чрез дарение тук в платформата, чрез виртуалния пос терминал (кликни на бутона Дари)
  • ако нямате финансова възможност - чрез споделяне на кампанията в социалните ви мрежи (кликни на бутона Сподели)

1413.09 лв. дарени от 46518 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
Сподели
avatar
3.44 лв. преди 1 месец
avatar
29.08 лв. преди 1 месец
avatar
48.8 лв. преди 2 месеца
avatar
48.8 лв. преди 3 месеца
avatar
96.8 лв. преди 3 месеца
avatar
1.47 лв. преди 3 месеца
avatar
48.76 лв. преди 4 месеца
avatar
97.96 лв. преди 4 месеца
avatar
19.18 лв. преди 5 месеца
avatar
9.36 лв. преди 6 месеца
Виж всички дарители
Дари
Сподели