Мони отново има нужда от Вас 04.08.23гПриятели, последните месеци бяха трудни за Мони!

Преди няколко месеца Мони отново постъпи в болница в Истанбул, където в рамките на два часа, под пълна анестезия се извърши отпускаща операция на сухожилията,заради силната спастика и поставяне за втори път ботулинов токсин [ботокс], извършени от доц.д-р Фуат Билгили!

Но това не е всичко, малко след това се забеляза и изкривяване на гръбначния стълб на Мони и отново потърсих специалист в Турция, главно хирург горни крайници! Така стигнах до доц. Д-р Ахмет Аланай, който откри 21 градуса сколиоза която за сега не налага оперативна намеса!

На моя въпрос към професор А. Аланай дали Мони усеща болка в това състояние, ми бе обяснено, че това изкривяване причинява силен дискомфорт, болка във врата и кръста от натиска и състоянието й не е никак добро!

Но така или иначе предвид тежкия двигателен дефицит и състоянието на Мони, операция в бъдеще ще се наложи, която трае повече от 14 часа, поставят се пирони между прешлените и се води изключително тежка за нейната крехка възраст!

Единственото на този етап, което може да направим е да поддържаме интензивна рехабилатцията, за която вече, за мое огромно съжаление, средствата не  достигат! 

Тук е момента да се обърна отново към Вас и да Ви помоля да подарим на Мони Щастливо  детство без БОЛКА!

 

БЛАГОДАРЯ ВИ!!!


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели