156.63 лв. дарени от 200000 лв.

Документи към Кампания


Спешна помощ за Диан!

Здравейте! 

 Казвам се Мария Николова и се обръщам лъм Вас с молба за помощ за набиране на средства за лечението на моя приятел Диан Димитров на 40 г. от гр. Варна !

  Не зная дали ще мога да Ви опиша накратко неговата история за случилото се с него ,но ще се опитам да бъда по кратка.

 През 2006г. Диан претърпява тежка катастрофа ,причинена от пиян шофьор. Бил е на ръба на живота и смъртта ,но след 12 дни в кома се събужда и започват мъки по неговото възстановяване! Претърпял е множество операции от тогава до 2015-2016 г. 

 Следствие на тази катастрофа получава множество контузии ,но проблема му е натрошено коляното. След много операции премахват коста и му слагат донорска ,но в резултат на това се появяват инфекции и се налага да я махнат. След няколко години лечение в Плевен при доктор Аспарухов, Диан заминава през 2015г. в Германия с надеждата да му бъде поставена вътрешна протеза. Голямата му надежда отново да проходи обаче умира след три месечния му престой в мюнстерската болница. От деня на приема му там немския професор който би трябвало да извърши интервенцията за която е приет, през цялото време се мъчи да го убеди ,че трябва да се ампутира крака и няма друг вариант. След първата операция Диан усеща ,че нещо не е наред и разбира ,че са му изрязали мускулите на крайника и е скасен с 3.5 см. Отказва писмено да се подложи на последващите операции и заминава във Виена. Там доктор Винклер му поставя вътрешна изкуствена става и след седмица лечение Диан се връща в България. След завръщането си започва постепенно да прохожда въпреки скъсения крайник и болките постепенно отшумяват. 

   През 2021 г. обаче болките се завръщат и куцането му се изразява много.Започнахме да търсим отново виенския доктор, без резултат. Говорих лично с професор Цачев от ортопедия и травматология въвеждане ВМА за състоянието на Дидо, помоли да му изпратя снимки на крайника и да се чуем след това да каже как ще процедираме. За съжаление след като получи снимките повече не можахме да се свържем с него. И един прекрасен ден една клиентка ми разказа за близък роднина ,който претърпява инцидент ( ламарина му отрязва крака от средата на бедрото) в Испания и е попаднал на професор Педро Кавадас, прочут с невероятни операции като присаждане на крайници и други необичайни интервенции. Жената ми намери телефон и имейл и веднага изпратих документи и описание на случката с Диан. 

  След няколко месеца телефонни разговори с асистентката на проф. Кавадас ,която всеки пит казваше ,че щом нямам отговор ,значи случая не е за професора , получих писмо в което имаше тел.номер да си запишем час за преглед. Още същата минута се обадих и запазих първия свободен час, който бе за тази година 26.01.2022г. След три месеца отидохме на прегледа, предоставихме всички документи коитопроф.Кавадас изчете пред нас и по изражението му докато четеше усещах възмущение за досегашното провеждано лечение. Прегледа внимателно крайника, каза ,че крайника се разминава със здравия крак с 6.5 см. Взе документите и снимките правени през годините до момента и близо 30 минути се съвещаваше с асистентите си.

 Върна се и каза ,че има вариант отново да бъде нормален човек с нормален живот. Варианта е да премести глезена за коляно, от здравия крак ще вземе едната кост от подбедрицата, от гърба мускули и каза с усмивка - " Ставаш и вървиш нормално ,двата ти крака ще бъдат равни , ще имаш белези ,но ще имаш нормален живот. Ти си млад човек и живота е пред теб" 

  Не мога да Ви опиша радостта която изпитах , а представете си Дидо какво му е било от вътре. Аз се разплаках, от радост.

   Но радостта ни беше за кратко . Като получихме офертата. В нея е описано всичко и като сметнахме сумата излезе 100 хиляди евро. От тогава на сам се опитваме да съберем нужната сума ,но за осем месеца сме събрали едва 11 700 евро.

 Офертата изтича в края на декември , състоянието на Дидо с всеки изминал ден се влошава и болките не спират ,за това се обръщам и към вас за помощ.Ще Ви бъда безкрайно благодарна и за най малката помощ , защото зная колко болни дечица и хора има които не могат да си позволят лечение в тези трудни времена! 


156.63 лв. дарени от 200000 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
Сподели
avatar
9.35 лв. преди 1 седмица
avatar
48.25 лв. преди 3 седмици
avatar
48.8 лв. преди 3 месеца
avatar
1.47 лв. преди 3 месеца
avatar
48.76 лв. преди 4 месеца
Виж всички дарители
Дари
Сподели