637.95 лв. дарени от 32000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).

‼️СПЕШНО: Шанс за Стела

Благотворителна кампания за Стела

Здравейте, скъпи дарители!
Казвам се Стела и съм на 35 години. В разцвета на силите си, усмихната енергична, жизнена, трудолюбива. Или поне бях...

Диагнозата Периневрални кисти на ниво S2 в гръбначния канал дойде след година на прогресираща като честота и времетраене болка в областта на опашката по време на движение, буквално на всяка втора крачка.

Изключително рядко заболяване, при което едва 5% от световното население страда от тези кисти, а от тях около 1% са симптоматични. Кистата на Тарлов е овално (мехурчесто) уголемяване на пространството на корена на гръбначния нерв, запълнено с гръбначно-мозъчна течност. Най-често се срещат в основата на гръбначния стълб (сакрален дял), където наличието им може да предизвика костна ерозия и притискане и увреждане на съседните корени на гръбначния нерв, което води до Синдрома на инвалидизираща сакрална радикулопатия при липса на адекватно лечение. 

За съжаление в България, а и не само тези кисти са почти напълно непознати, неглижирани и дори отричани и много често, ако бъдат диагностицирани правилно, то предлаганото лечение е по-скоро увреждащо, отколкото подобряващо здравословното състояние на човека. Нервите, които са засегнати в моят случай отговарят за краката, дебелото черво, пикочния мехур и сексуална дисфункция.

Животът с кисти на Тарлов е всекидневна, 24-часова борба с болката, която не мога да сравня с никоя друга… Промени се ежедневието, начинът ми на живот и социалната ми ангажираност поради невъзможността за продължително седене, стоене и движение.
Болката идва на пристъпи. Има си една постоянна такава, но тя е търпима. Лягам и ставам с болка! Но настъпи ли кризата болката е неописуема! Ужасяваща, влудяваща, пареща, режеща и парализираща! На всяка втора крачка се появява и стигам до там, че пресичайки на зелен светофар се случва по средата на платното краката ми да блокират! Дори домакинските задължения са ми непосилни в моментите на криза. Изпитвам страх да кихна и кашлям, защото боли. Продължителното седене също е невъзможно. Физическата активност съм я намалила максимално в опит да спестя някаква част от тези пристъпи. Никакви лекарства и болкоуспокояващи не помагат. 

Минах през специалисти, лечения и погрешни диагнози, но състоянието ми продължаваше да се влошава. Най-отчайващото е, че в България не може да се намери специалист, който да ми помогне, заради неглижирането и отричането на симптоматични кисти. Тук, както и в други страни това не е признато за болест и няма дори МКБ номер, буквално съм невидима за системата. За финансиране от Здравна каса и дума не може да става. В света са единици сертифицираните неврохирурзи, които оперират кистите. Самите кисти не могат да се изрежат, защото това са нерви и техниката е специфична.

Получих възможност да проведа консултация с чуждестранен сертифициран неврохирург. От него научих, че имам минимум 2 кисти по-големи от 1 см. Те са групирани заедно и реагират като една голяма киста и притискат нервите, заемайки мястото, което е необходимо на нервите в гръбначния канал. Колкото повече време минава нервите ще се травмират все повече, докато не стигна до инвалидизация. Същевременно колкото повече време се бави операцията, толкова и шансовете ми за пълно възстановяване намаляват, заради дългото притискане на нервите. Все пак никой хирург не е магьосник, да се очаква, че ще възстанови нещо толкова наранено на 100%. 

Беше ми предложена гръбначно-мозъчна операция на стойност 49 900 € в Американският институт по минимално инвазивна хирургия на гръбначния стълб намиращ се в Кипър.
Както е ясно това е непосилна сума за мен, както и за всеки друг човек. С всяка битка в живота си съм се справяла сама, но за тази ще имам нужда от вашата помощ и подкрепа!
Искам да имам възможност за нормален живот без болка! Във възраст съм, в която тепърва би трябвало да разбера що е то да си майка и съпруга; да работя и да съм полезна на обществото, а не да вървя по пътя, на който в края ме чака тежка инвалидизация и нищожно съществуване!

❤️ Благодаря, че прочетохте докрай историята ми, за да разберете отчаянието и безизходицата, в които се намирам.
Знам, че в тези времена е трудно на всеки, но все пак ви моля за помощ и подкрепа, мили хора, защото нямам други възможности да набавя нужната сума!
Ще бъда безкрайно благодарна на всеки, който помогне дори само чрез споделянето на поста, за да достигне до максимално повече хора! Имам нужда от вас! 
💜 Моля, помогнете ми! 

Как можете да помогнете?

  • чрез дарение тук в платформата, чрез виртуалния пос терминал (кликни на бутона Дари)
  • ако нямате финансова възможност - чрез споделяне на кампанията в социалните ви мрежи (кликни на бутона Сподели)

Новини по кампанията

Трансфер на средства към фонда за лечние на деца в чужбина
23-ти ноември 2023

Дарение на средства към Фонда за лечение на деца в чужбина. Прехвърлена сума: 0.01лв.

Новини - 06.04.2022г
6-ти април 2022

Скъпи Дарители, кампанията за Стела е затворена и УСПЕШНА! Благодарим на всички, които се включиха. Качваме отчет за изразходваните средства по кампан...


Виж Всички новини по кампанията

637.95 лв. дарени от 32000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
-0.01 лв. преди 2 месеца
avatar
196.42 лв. преди 1 година
avatar
9.35 лв. преди 1 година
avatar
6.39 лв. преди 1 година
avatar
4.43 лв. преди 1 година
avatar
19.21 лв. преди 1 година
avatar
48.05 лв. преди 1 година
avatar
9.36 лв. преди 1 година
avatar
19.21 лв. преди 1 година
avatar
32.54 лв. преди 1 година
Виж всички дарители
Сподели