248.68 лв. дарени от 10988 лв.

Документи към Кампания


Творческа ваканция за деца лишени от родителска грижа

През месец март, заедно със Сдружение “Прегърни ме”, подкрепяме 14 талантливи деца! Те са „неизвестните“, изоставените, нашите – ваши деца. Деца,  загубили или отнети от своите родители. Героите на каузата ни са деца, настанени, отраснали и живеещи в различни социални центрове за подкрепа, но притежаващи нещо, което ги отличава от останалите – таланта, който носят и усърдието, с което го развиват.

Как ще помогнем?

Ще подкрепим творческа ваканция на 14 деца от три Центъра за настаняване от семеен тип  „Иван Вазов“, „Любен Каравелов“ и  „Детелина“ – гр.София. Темата е “Приказки от нашите за вашите деца” и ще се проведе от 8 април до 13 април в Копривщица. След завършване на ваканцията ще бъде издадена книга върху темата с приказки, измислени и илюстрирани от децата.

Децата са на възраст от 6 год. до 18 год. и ще бъдат с 4 придружители и 1 ръководител (по закон) , 3-ма художника и 3-ма актьора. 

Ние ще платим разходите по престоя за цялата група за 6 дни и хонорарите на 3-ма от творците, всичко на стойност 10 988 лв (виж бюджет). При събрани повече средства бихме подкрепили издаването на книжката и/или осигуряването на дрехи и облекло за децата.

#Заедно със Сдружение Прегърни ме!

Сдружение “Прегърни ме” е продължение на творческо ателие, създадено през 2005 г., с идеята да създаде пространство за талантливи деца, лишени от родителски грижи. Стотици деца и младежи от различни социални услуги са преминали през ежемесечни творчески ателиета и ваканции с различна насоченост. За една година в ателиетата се включват средно около 30 – 40 младежи и деца, лишени от родителска грижа. Към момента сдружението работи с шест ЦНСТ (център за настаняване от семеен тип) – четири на територията на град София и две в село Дрен, Радомирско, две защитени/преходни жилища и един център за деца, претърпели насилие.  

“Децата, техните мечти и постижения – те са нашето вдъхновение, смисъл и опора. Повечето от тях прекрачват прага на ателието с комплекса на изоставеното, нехаресваното, необичаното дете, което расте с нагласата, че светът е лошо място, че животът е гадна работа, а то е само. Затова повечето от тях искат да са силни, страшни и лоши. А ние ги учим на други неща – че човек не е сам, че доброто и красивото е по-силно от злото. Най-голяма радост са постиженията на четирима наши възпитаници – Ники, завършил Национално училище по изящни изкуства „Илия Петров“;  Здравка, завършила с отличие актьорско майсторство;  Анио, студент Визуални изкуства;  Лия, ученичка в Национална гимназия за приложни изкуства „Свети Лука“ – споделя Милена Нейова, една от основателите на сдружението.

От лятото на 2010 г. сдружение „Прегърни ме“ провежда творчески  ваканции с различна насоченост – литературни занимания, изобразителни и приложни изкуства, илюстрация на текст, театрални работилници и кино-срещи, пътешествия през културно-исторически обекти на България.

Ваканциите са живата връзка, вдъхновението и повод за създаване на общностен живот между възрастните и децата, които участват равноправно и всеотдайно във всички ежедневни дейности. Това извънредно много помага на децата да се утвърдят като отговорни към другите социално зрели личности. Красотата, която създават в ателиетата става тяхна вътрешна устойчивост, дава им смисъл и приобщаване. Така градят смелост, вяра и действия за по-доброто им бъдеще. 


248.68 лв. дарени от 10988 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
Сподели
avatar
48.8 лв. преди 1 седмица
avatar
48.66 лв. преди 2 седмици
avatar
98.1 лв. преди 2 седмици
avatar
48.69 лв. преди 2 седмици
avatar
4.43 лв. преди 2 седмици
Виж всички дарители
Дари
Сподели