0 лв. дарени от 15290 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).

Документи към Кампания


За онкоболните - сила за живот с усмивка

“Понякога вашата радост е източникът на вашата усмивка, но понякога вашата усмивка може да е източникът на вашата радост.” Тич Нат Хан

Започваме годината с кауза в подкрепа на жените с рак на гърдата и хората с онкологични заболявания от гр. Бургас. Вдъхновихме се от тяхната вяра, че чрез създаване на подкрепяща общност от приятели, чрез творчество и споделени радости, те преборват болестта и трудните моменти. Страхът е естествен редовен спътник на диагнозата рак. Един от начините, по който онкоболните противодействат на страха е радостта, а усмивката е универсален инструмент за нейното отключване.

Именно за това работи социално предприятие “Нарисувай ми усмивка” – да замести страха и съжалението, които често предизвикват темата рак, с усмивка. Предприятието дава шанс на хора с онкологични заболявания в ремисия да намерят среда, в която да реализират своите умения, да комуникират и общуват и да се чувстват полезни и удовлетворени от работата си. Хората, които влагат доброволния си труд в предприятието изработват ръчно рисувани продукти, изделия от текстил и облекла, и аксесоари с бродирани шевици. Работната среда и взаимната подкрепа дават на работещите самочувствие, че са полезни и творят красота, а социалната интеграция и човешката близост са неизменна част от процеса на възстановяване. 

Предприятието е създадено от Сдружение “Онкоболни и приятели” в Бургас през 2015 г. и печалбата от продажбата на продуктите се използва за дейностите на сдружението, които се предлагат напълно безплатно за онкоболните и техните близки в дневния център към сдружението. Дейностите включват психотерапия, арт-терапия за възрастни и деца, музикотерапия, специализирана рехабилитация и лимфедем, народни танци, зелени училища, детоксикация, семинари и образователни курсове. 

Как ще помогнем? 

През 2015 г. СЦ “Нарисувай ми усмивка” печели проект за най-добър бизнес план на социално предприятие, благодарение на който в предприятието са работили 15 души, 8 от които в неравностойно положение. След приключване на проекта, предприятието  е подкрепено от Община Бургас със субсидии за заплати на 8 души до края на 2022 г. От тогава предприятието разчита на 1 човек на договор и 4-ма доброволци, за да продължи дейността си. 

Основният приход на предприятието е от производството и продажбата на изделия с бродирани шевици, за които имат търсене от цялата страна. В момента разполага с 2 бродировъчни машини с общо 4 глави, но за да повиши производителността си и да изгради устойчивост, е необходима още една бродировъчна машина с 4 глави, която ние ще осигурим.

Крайната цел е: 

  • Съхраняване на дейността и увеличаване на приходите от продажби за запазване на безплатни достъп до услугите на сдружението.

  • По-атрактивни и конкурентноспособни продукти благодарение на новата бродировъчна машина, с която ще разширят гамата на бродериите и ще увеличат обхвата на клиентите си.

  • Запазване на работната среда на минимум 8 човека, която дава възможност на хора, чули тежката диагноза “рак” да се чувстват полезни и удовлетворени. 

Целевата сума към която се стремим е 15,290 лв :

Артикул

Цена USD

Цена ЛВ

2-глава бродировъчна машина

$4,250

лв7,650.00

3-глава бродировъчна машина

$5,850

лв10,530.00

* 4-глава бродировъчна машина

$6,550

лв11,790.00

* Транспорт

 

лв3,500.00

* Бюджет (4-глава бродировъчна машина и транспорт)

лв15,290.00

В случай, че съберем по-малка сума от целевата, ще закупим бродировъчна машина с 3 глави, а ако надхвърлим целевата сума – ще осигурим 2 броя машини с 2 глави.


0 лв. дарени от 15290 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
Сподели