Заедно да спасим мама Радка

Лечение,медицина и рехабилитация 0/0

Заедно да спасим мама Радка

167 Дарители
12775.14 лв. дарени от 60000 лв.
Бенефициент
Радка Драгнева Колева
Крайна дата
Край след 26 дни
Налична сума
12775.14 лв.
Наска Колева Железчева организира кампания за Радка Драгнева Колева
Край след 26 дни
Налична сума
12775.14 лв.

ЗАЕДНО НЕКА СПАСИМ МАМА !

Днес, сега предстои последната, най-страшната ни битка. Пиша това през сълзи на очи, за да помоля всеки , който има възможност, с колкото може и както може да ни съдейства, да помогне.

Мили хора, нуждаем се от Вашата помощ! Мама се разболя през 2018г., когато чухме най-страшната диагноза: карцином на устната кухина. Но…всичко е за човека. Без да губим време, започнахме лечение в гр. София. Последва операция, която продължи 11 часа. Отстранена бе долната челюст, закупихме имплант, за да може поне да се храни изкуствено. Последваха курсове на лъчетерапия в гр. София, които умъртвиха, изгориха всичко около тумора: долната челюст, част от врата и лявата страна на лицето, за да спрем страшно агресивния рак. Агонията няма да я описвам! Не го пожелавам на никого. Много, много болка. В продължение на два месеца в болницата храниха мама изкуствено. Изписаха я. Позакрепи се…но…не за дълго.

В края на миналата година мама се влоши. Започнаха болки. Раната се отвори. Отново в София на преглед, консултации с онколози , ходене по мъките и… химиотерапии. Просто нямахме избор. Мама отслабна, стопи се. Покрай нея и ние. Болки, много болки. Решихме да я прегледат в Турция. За наш ужас се оказа, че раната вътре в устата й работи и че никой от лекуващите лекари тук дори не е направил опит да и отвори устата, за да види какво се случва вътре. А тя миличката, търпи и страда. В Турция ни предложиха Протокол за лечение, което трябва да започне незабавно. Оказа се, че химиотерапиите тук не са били приложими за това заболяване. Напротив. Тъкмо обратното. /Приложен е Протокол/ Направихме шестте курса на лечение в Турция. Мама се стабилизира и според лекарите голяма част от тумора е стопен. Останали са едва 10% …

Днес, 24.04, оперират мама. Дълга и сложна ще е операцията, която ще продължи „от десет до тринадесет часа“, според онколозите. Ще се отстрани остатъчния тумор и лекарите ще се опитат да спрат разпадането на цялата лява половина от лицето и /вследствие на лечението всичко е мъртво, няма възможност да си отвори устата , за да се храни, а когато го прави, храната изтича през двата отвора: единият долу в ляво, другият под лявата челюст/. Ракът е стопил всичко. Мама винаги е с превръзката, която виждате на снимките, за да може да поема поне някаква храна.

В продължение на две седмици ще бъде в интензивно и ще я хранят изкуствено.Почти нищо не остана от нея, но тя е боец. Ние също. Самата аз погребах съпруга си и изгубих битката с рака през 2001г. Бургас знае това……Но няма да се откажа.

Мили хора, пиша това през сълзи очи. Моля всеки, който може, както може и колкото може да ни подкрепи в тази борба. Досега всичко заплащахме с лични средства. Семейството ми не може да поеме и тези разходи. Досега някак се справяхме… Само предстоящата операция не е заплатена. Прогнозната цена на операцията ще е между 21 000 - 30 000 хиляди евро. / Зависи от количеството кръв, което ще и прелеят, дали ще сработят живата, присадена плът от тялото й, с мъртвата, която ракът е унищожил и от състоянието й, разбира се.

Затова Ви моля, мили хора, който с колкото може, както може да ни подкрепи. Ако нямяте възможност да помогнете, моля, споделете кампанията, за да дадем шанс на мама да живее! Моля Ви.

Виж още
Новини
8-ми май 2024
Наска Колева Железчева организира кампания за Радка Драгнева Колева
Поклон пред Вас!
Мили хора, колеги, ученици, приятели, познати и непознати……. , Благодаря Ви. Благодаря за подкрепата, силата, съпричастността, хуманността… Зная, нико...
 
Виж всички

Стриктни правила за изплащане на дарените средства

В платформата PavelAndreev.BG има ясно определени правила за изплащане на дарените средства при медицинските кампании. Те гарантират, че всички средства ще бъдат оползотворени целево за лечението и съпътстващите го разходи. Всички документи, по които е направено плащане са видни в секция Новини.

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.

Платформата започва процес по смяна на валутата от ЛЕВА в ЕВРО. Опцията "дарение по IBAN" е временно спряна, за да се сменят сметките към еврови. НЕ дарявайте по сметки на фондацията, които откривате извън платформата!