Алекс е нашият герой 🫶От две седмици Алекс е в Германия. Правят се изследвания и прегледи. В неделя се наложи спешна животоспасяваща операция, заради течността,която се беше събрала и увеличаваше вътречерепното налягане в мозъка на Алекс. Това създаваше силна болка и повръщане ,което не можеше да се увладее. От главата до стомаха се постави в тялото му тръбичка ( Schank), по която тази течност да се стича директно в стомаха. Нейното поставяне беше спешно и наложително. Този Schank остава завинаги в тялото на детето. За съжаление тази операция не може да окаже влияние върху тумора, нейната цел беше само,за да облекчи тези симптоми и да го спаси от усложнения.

 

Излязоха и резултатите от така чакания генетичен анализ от Heidelberg. За съжаление, въпреки проведените тестове, лекарите не откриват мутацията. Затова решихме да го продължим с панелно секвениране на целия геном.

 

Това,което предстои:

 

- В понеделник ще се направи още една операция за поставяне на порт подкожно, поставя се с цел да се вливат медикаменти, да се взима кръв без да е необходимо да го боцкат всеки път.

 

- Във вторник ще се направи още един ЯМР на гръбначния стълб.

 

- 2 март стартираме Протонната терапия в Marburg,  по план се състои  се от 30 лъчения  всеки ден  от понеделник до петък и ще бъде провеждана всеки път с анестезия - 6 седмици.


Стартирай Кампания Открий Кампании
Сподели