161364.81 лв. дарени от 280000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).

❤️ Заедно за Теди

Благотворителна кампания в подкрепа на Теди

Новини 01.06.22

Скъпи Дарители, имаме новини по кампанията за Теди. За съжаление не са добри, отново. Както знаете преди няколко месеца имаше активна кампания за детенцето, чиято цел беше бъбречна трансплантация. Благодарение на вас сумата се събра изключително бързо, семейството замина за Турция веднага след като показателите на донора (бабата на Теди) бяха добри, извърши се трансплантацията, но организма на Теди отхвърли бъбрека. 

Отново отворихме кампанията, като целта беше да се покрие сметката за трите операции, които се наложи да се направят след трансплантацията и изваждането на новия бъбрек, както и да се събере сума за следваща трансплантация. Сега донор ще бъде майката.

За съжаление, обаче, има и допълнително усложнение. Настоящето заболяване на Теди датира от 2016 г, когато при профилактична ПКК на 6 месечна възраст Теди е с данни за анемия.Тя е с тежък анемичен синдром, декомпенсирана метаболитна ацитоза и високи стойности на урея и креатинин.Тогава поради констатация за хронично бъбречно заболяване е започната терапия. На следващ етап е проведена ПББ морфологична диагноза - първично огнище сегментна глоумерна склероза колапсен вариант. Направено е генетично изследвание от което става ясно,че Теди е носител на мутация, която уврежда черния дроб.

Какво означава всичко това? Лекарите са на мнение, че преди да се извърши втория опит за трансплантация на бъбрек (този път донор ще е мама), задължително трябва да се направи чернодробна трансплантация.

Ето защо се налага сумата да се увеличи и кампанията да продължи.

Случая на малката Теди е изключително тежък, но възможностите пред нея са реални и постижими. Тя може да води нормален живот, а дали ще го направи - зависи изцяло от нас!

Благодарим от сърце на всичко, които ще се включат с дарение и споделяне на кампанията. Вие сте ангелите на Теди!

-----------------------------

Новини 26.05.22

Детето претърпя 3 операции. С 1вата се премахнаха нейните два бъбрека и се присъди този на донора.2рата се случи 30мин след първата поради моментално отхвърляне на органа и запушване на негов канал,новия бъбрек бе свързан с главна артерия,за да се предотврати повторно запушване.След седмица престой в организма й,той не потръгна,направиха се и все още се извършват куп изследвания,с които да се докаже причината за това,но лекарите все още незнаят защо.Снощи бе извършено отстраняване на бъбрека,поради нефункционирането му,което доведе до неговата "деформация",("смърт"). За да се опази живота на детето,тя бе подложена на Хемодиализа и така трябва да продължи до втори опит за трансплантация.За жалост това премахване на бъбрека и допълителните процедури,които своевременно излезнаха след първата интервенция струват пари,които ние нямаме.Молим за пореден път за вашата помощ.

Сумата, която бе събрана 50107.11лв до момента бе преведена към клиниката и в момента кампанията е на 0 лева.

———————————————

Скъпи Дарители,

Казвам се Юлия и съм майка на Теди (Теодора Димитрова). Обръщаме се към всички Вас с молбата и надеждата да ни помогнете, както морално така и финансово.

Нашата малка дъщеричка Теди е на 6 годинки. Тя има рядко генетично заболяване. То е потвърдено, както от българските лекари, така и от лекарите в Турция. В следствие на него тя развива и бъбречна недостатъчност

Състоянието й в момента е влошено и става все по-зле. Към днешна дата е на поддържащо лечение, но времето ни изтича. Не успяваме да се вредим в листата на чакащи в България, за да се покрие трансплантацията от НЗОК. Имаме донор, който е съгласен да дари бъбрек.

Теди е умна, красива, грижовна и борбена, а скоро ще става и кака.

Ето защо, Ви моля от сърце, да ни подкрепите в този труден за нас момента. Сумата от 25,000 Евро е непосилна за мен и моето семейство, а Теди се влошава с всеки ден.

Който има възможност и желание, нека да ни помогне! Благодарим Ви от сърце на всички - не само за парите, но и за  подкрепата! 🙏❤️

Как можете да помогнете?

  • чрез дарение тук в платформата, чрез виртуалния пос терминал (кликни на бутона Дари)
  • ако нямате финансова възможност - чрез споделяне на кампанията в социалните ви мрежи (кликни на бутона Сподели)

Новини по кампанията

9-ти юни 2022
Новини 09.06.22

Платена е проформа фактурата за операциите, които се е наложило да бъдат направени след отхвърления бъбрек.

новина
1-ви юни 2022
Новини 01.06.22

Новини 01.06.22 Скъпи Дарители, имаме новини по кампанията за Теди. За съжаление не са добри, отново. Както знаете преди няколко месеца имаше активна...

26-ти май 2022
Новини 26.05.22

Новини 26.05.22 Детето претърпя 3 операции. С 1вата се премахнаха нейните два бъбрека и се присъди този на донора.2рата се случи 30мин след първата п...


Виж Всички новини по кампанията
161364.81 лв. дарени от 280000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
Сподели
avatar
9.36 лв. преди 2 месеца
avatar
38.94 лв. преди 2 месеца
avatar
48.21 лв. преди 2 месеца
avatar
9.34 лв. преди 2 месеца
avatar
48.8 лв. преди 2 месеца
avatar
18.51 лв. преди 2 месеца
avatar
196.7 лв. преди 2 месеца
avatar
43.78 лв. преди 2 месеца
avatar
95.84 лв. преди 2 месеца
avatar
38.86 лв. преди 2 месеца
Виж всички дарители
Дари
Сподели