❤️Заедно за ТЯХ -специалните деца❤️

Деца и младежи 0/0

❤️Заедно за ТЯХ -специалните деца❤️

210 Дарители
190524.24 лв. дарени от 190520 лв.
Организатор
Даниела Йорданова
Крайна дата
Край след 248 дни
Налична сума
190524.24 лв.
Даниела Йорданова е организатор на кампанията
Край след 248 дни
Налична сума
190524.24 лв.

        ❤️Здравейте,Земни Ангели!❤️

    Днес,стартираме тази кампания,която няма да е за едно или две, а за многото дечица,пациенти на дом за медико-социални грижи,в град Варна.

    Сега ще ви разкажа какво видяхме и чухме вчера,при посещението ни в дома.В този пост,често ще използвам думата ,,дом",но Ви моля,да не си представяте една окаяна сграда,в която пребивават мръсни,гладни и неугледни деца,а напротив...представете си една красива,просторна къща,в която е чисто,топло,светло,подредено...пълна с дечица,които са спретнати,нахранени,обгрижвани подобаващо и усмихнати.За част от дечицата,това е единственият дом -в истинският смисъл на думата, който си имат.❤️

     При пристигането ни,бяхме посрещнати от любезен господин,който минутки по-късно,ни въведе в кабинета на директорката на дома.Тя ни разказа много за работата,за малките пациенти,за проблемите и радостите в него.След като се екипирахме подобаващо с цел опазване на децата и работещите там, от вирусите навън,поехме на разходка в дома.Навсякъде беше чисто,подредено,топло,слънчевите лъчи огряваха стаите,а жените,които обгрижваха лежащите деца,ни посрещнаха с усмивки. Представиха ни дечицата,разказаха ни част от историите им...Видяхме сълзи в очите на тези жени,които се грижат за децата,като за свои собствени.❤️

 

    Домът за медико-социални грижи във Варна,се посещава от деца с увреждания от различен характер и в различна степен - деца с ДЦП (детска церебрална парализа),деца с травматични мозъчни увреждания в следствие на заболяване или инцидент,деца с хидроцефалия,с микроцефалия,с епилепсия,с проблеми на централната нервна система,със синдром на Даун,деца с цепка на устната и небцето,с вродена сърдечна малформация,със спина бифида,с туберозна склероза,с наследствена спинална параплегия,деца с мускулна дистрофия,с очни проблеми...недоносени бебенца....

Списъкът е много дълъг, а са все тежки състояния,за преодоляването на които е нужна много работа от медицинския екип,много воля,много постоянство и много обич към децата.

    Услугите на дома,на годишна база,преди Ковид пандемията са използвали близо 600 деца,а приблизително по 400 деца са посещавали дома през 2020г. и 2021 година.Разказаха ни с гордост,че всяка година изпращат по 4,5 деца в детска градина или училище,където децата преминават на режим на обучение с всички останали деца.

  И да...работещите в дома,имат пълното право да се гордеят с постиженията си,защото въпреки всичко,което се е случвало през годините(включително и един голям пожар),те са запазили човещината в себе си,превърнали са това място е едно прекрасно кътче,в което деца и родители получават помощта,от която се нуждаят, в борбата за по-добър и по-самостоятелен живот.

В дома,освен гледачи и възпитатели,за децата се грижат още рехабилитатори,кинезитерапевти,логопеди,психолози,невролози,ортопеди,медицински сестри...хора,които всеки ден съпреживяват мъката и болката на родителите,но не се отказват...Да,не е за всеки тази работа...Тя е за Човеци с огромни сърца и светли души...Точно такива,каквито ние видяхме там.Хора,които,са избрали да работят в дома,в името на тези дечица,с вярата,че с всяко ,,утре",те ще вървят към своя по-добър живот.

    

    Но...както винаги,има едно ,,но" ...

В борбата,освен познанията и любовта на екипа,са нужни и много апаратури,уреди,роботизирана техника,които да позволяват по-добра рехабилитация и по-добри резултати от положените усилия на всички.Директорката на дома - д-р Джанкова и екипът ѝ,са успели през годините да набавят доста такава техника,отново с помощта на дарения,но все още има неща,които ще са им от голяма полза,но домът не разполага с толкова бюджетни средства,че да може да отделя пари,да ги закупи.

Другото,за което екипът на домът мечтае,е да обзаведе едно празно крило от сградата,което да бъде за по-големи деца,навършили пълнолетие.Скоро,с директорката е разговарял родител търсещ място,за настаняване на 19 годишното му момче,но се оказало,че никъде в България няма такова място.

 

По този повод,днес Ви молим,да се обединим отново и в името на всички пациенти на дома,да съберем средства,за закупуването на значима специализирана техника,която към момента липсва. И тук,много от вас ще попитат ,,...а къде е държавата". Аз отново ще ви отговоря - няма я...

Както всички знаем,държавата,за жалост,все няма пари за болните деца...И ако ние не се обединим,и не свършим тази работа сами,няма кой да я свърши.

  Живеем в труден свят.Свят в който трагедиите са много и навсякъде около нас,но това не бива да ни кара да привикваме с тях или да ни прави коравосърдечни,а напротив - трябва да се стремим да променим това,за да има по-светло и по-красиво ,,утре" за всички нас.Трябва да възпитаваме и децата си на милосърдие и състрадание,като помагаме на онези,които са в неравностойно положение и се нуждаят от подадена ръка.

 

     Броени дни преди най-светлия празник - Рождество Христово и дни преди отминаването на 2022 г. Ви молим,да съберем сили в трудните времена и да помогнем на всички онези деца - малки и големи,които имат нужда от специализирана помощ,в борбата си.

 

     Обявяваме начало на кампанията,с ценова оферта, за закупуването на роботизиран апарат,към който преминават децата, достигнали нужния напредък при работата с друг такъв роботизиран апарат - Локомат,за да не се стопира напредъкът и да се постигнат още по-големи и трайни резултати в рехабилитацията.Казано на обикновен език,апаратът е вид робот,който помага за прохождането на деца с вродени или травматични увреждания на крачетата.

     Сумата,която е необходима за закупуването му е почти 78 000 €,като в нея са включени транспорт и 20% ДДС.

 

 И за да няма спекулации, нападки или съмнения от страна на недоброжелатели,сумата ще се събира в платформата на Павел Андреев,като няма да има процент за рентабилност на фондацията,за да може максимално всички средства да влязат в полза на децата.Благодарим за жеста на Павел Андреев,но както ми каза и той самият, там където заместваме изцяло работата на държавата,трябва всички да вложим сили,за да успеем!

 

❤️ Хайде да покажем на какво сме способни!❤️

❤️Хайде да подадем ръце един към друг и да сътворим поредното чудо❤️

❤️Успехът,зависи от нас самите❤️

 

...а ДОБРОТО....то няма род и число,няма размер и цвят на кожата...

ТО подхожда на ВСЕКИ !❤️❤️❤️

Виж още
Новини
19-ти април 2024
Даниела Йорданова
Нова оферта
Здравейте,добротворци! Споделям с вас,актуализираната,последна ценова оферта,за робот Андаго,в която вече е включен данък добавена стойност (ДДС) ,от...
 
25-ти март 2024
Даниела Йорданова
Актуализация на ценова оферта
   Здравейте,Ангели на доброто!  Поради изтичане на офертата за робот ,,Андаго",беше поискана нова такава,според която вече е актуализирана и сумата...
 
Виж всички

Лесно да дарите, прегледност на новините и пълно доверие в нас

Лесно е да дарите

6 лесни начина да направите своето дарение - карта, PayPal, ApplePay, GooglePay, Revolut, IBAN.

Прегледен отчет

В секция Новини ще откриете информация от инициаторите на кампаниите.

Доверена платформа

PavelAndreev.BG е най-сигурната платформа за организиране на следващата ти кампания.