6390.23 лв. дарени от 110000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).

Документи към Кампания


Живот за Мими

‼️Спешно‼️ Здравейте, добри хора!
Казвам се Милена.

Бях усмихната, енергична, жизнена…
Това ще е един малко по-дълъг пост, но това е отчаяния вик на душата ми...
Диагнозата “Периневрални кисти на Тарлов” в гръбначния канал е изключително рядко заболяване, при което едва 5% от световното население страда от тези кисти, а от тях около 1% са симптоматични. Кистата на Тарлов е овално (мехурчесто) уголемяване на пространството на корена на гръбначния нерв, запълнено с гръбначно-мозъчна течност. Най-често се срещат в основата на гръбначния стълб (сакрален дял), където наличието им може да предизвика костна ерозия и притискане и увреждане на съседните корени на гръбначния нерв, което води до инвалидизация.


За съжаление в България, а и не само, тези кисти са почти напълно непознати, неглижирани и дори отричани и много често, ако бъдат диагностицирани правилно, то предлаганото лечение е по-скоро увреждащо, отколкото подобряващо здравословното състояние на човека. Нервите, които са засегнати в моят случай водят до инвалидизация.


Животът с кисти на Тарлов е всекидневна, 24-часова борба. Промени се ежедневието, начинът ми на живот и социалната ми среда поради невъзможността за продължително седене, стоене и движение.


Болката идва на пристъпи. Има си една постоянна такава, но тя е търпима. Лягам и ставам с болка! Но настъпи ли кризата болката е неописуема! Ужасяваща, влудяваща, пареща, режеща и парализираща! Дори ежедневните дейности са ми непосилни. Продължителното седене също е невъзможно. Физическата активност съм я намалила максимално в опит да спестя някаква част от болката.


Минах през специалисти, лечения и погрешни диагнози, но състоянието ми продължаваше да се влошава. Най-отчайващото е, че в България не може да се намери специалист, който да ми помогне, заради неглижирането и отричането на симптоматични кисти. В света са единици сертифицираните неврохирурзи, които оперират кистите. Самите кисти не могат да се изрежат, защото това са нерви и техниката е специфична.


Получих възможност да проведа консултация с чуждестранен сертифициран неврохирург. От него научих, че имам няколко кисти. Те притискат нервите, заемайки мястото, което е необходимо на нервите в гръбначния канал. Колкото повече време минава нервите ще се травмират все повече, докато не стигна до пълна инвалидизация.


Предложена ми е гръбначно-мозъчна операция на стойност 55 900 € в Американският институт по минимално инвазивна хирургия на гръбначния стълб намиращ се в Кипър.
Както е ясно това е непосилна сума за мен. С всяка битка в живота си съм се справяла, но за тази ще имам нужда от вашата помощ и подкрепа!


Искам да имам възможност за нормален живот, а не да вървя по пътя, на който в края ме чака тежка инвалидизация и нищожно съществуване!


Благодаря, че прочетохте докрай историята ми, за да разберете отчаянието и безизходицата, в които се намирам.
Знам, че в тези времена е трудно на всеки, но все пак ви моля за помощ и подкрепа, мили хора, защото нямам други възможности да набавя нужната сума!


Ще бъда безкрайно благодарна на всеки, който помогне дори само чрез споделянето на поста и страницата, за да достигне до максимално повече хора! Имам нужда от вас!
Моля, помогнете ми!


Новини по кампанията

Одобрено изплащане
19-ти октомври 2023

Здравейте Дарители! Благодаря за направените дарения. Днес ще преведа събраните от тук средства към дарителската си сметка и ще приключа успешно камп...

Изплатена сума към бенефициента: 57.34 лв. Транзакционна такса: 1.2 лв.
Одобрено изплащане
7-ми август 2023

Здравейте Дарители! Благодаря за направените дарения. Днес ще преведа събраните от тук средства към дарителската си сметка. Заедно със парите събрани...

Изплатена сума към бенефициента: 522.09 лв. Транзакционна такса: 1.2 лв.
Одобрено изплащане
18-ти май 2023

Здравейте Дарители! Благодаря за направените дарения. Днес ще преведа събраните от тук средства към дарителската си сметка. Заедно със парите събрани...

Изплатена сума към бенефициента: 5807.2 лв. Транзакционна такса: 1.2 лв.

Виж Всички новини по кампанията

6390.23 лв. дарени от 110000 лв. Тази кампания е приключила. Следете секция Новини, за да сте в течение с новостите по нея и транзакциите (ако липсват, то значи все още кампанията не е разплатена).
Сподели

Сумите в секция Дарители са със спадната транзакционна такса.
avatar
10.33 лв. преди 5 месеца
avatar
48.21 лв. преди 5 месеца
avatar
28.63 лв. преди 7 месеца
avatar
97.92 лв. преди 7 месеца
avatar
48.71 лв. преди 8 месеца
avatar
29.05 лв. преди 8 месеца
avatar
97.85 лв. преди 8 месеца
avatar
24.12 лв. преди 8 месеца
avatar
14.27 лв. преди 8 месеца
avatar
19.15 лв. преди 8 месеца
Виж всички дарители
Сподели