546.19 лв. дарени от 100000 лв.

Документи към Кампания


ЗОВ за помощ и подкрепа

Здравейте мили хора, приятели и колеги по съдба!

Казвам се Джесика Атанасова и вече 27 години съм с множествена склероза (М.С.). Казвам вече, защото от толкава дълго време съм с нея, че я познавам до болка. Знам, че трябва да се движа и да правя гимнастика, защото спра ли тя ще ме победи. Ще започнат да ми се скъсяват и втвърдяват мускулите на краката, ръцете, на цялото тяло, докато и сърцето ми спре да бие защото и то е мускул.

Писатели и др. хора я наричат с различни имена, аз я наричам моето изпитание. За мен това е изпитание на духа и тялото, колко дълго може да издържиш, има ли подкрепяща среда и най-вече силата и надежда, която ти вдъхват околните да се бориш, че има място за теб на този свят,че те ценят и си им нужен. 

Боли ме, когато пиша всичко това, но искам да ме разберете, да разберете всички нас болните от МС. Някои пишат това не е присъда, а какво е се питам? Осъзнато мъчение - това е болка, от която няма спасение, никакви лекарства не помагат да облекчат агонията от болестта. 

Както писах по-горе болна съм от МС цели 27 години и съм преминала през какво ли не:

Проучващи лекарства-Бетаферон, Мавенклад, Дисабрий, Теквидера и др. Стигнах до Окревиус, който ми действаше добре, но комисията по скъпоструващи лекарства ме отхвърли, като ми писа EDSS - 6. З.К. ми отказа лечението с Окревиус единственото лекарство, с което се чувствах добре.

Отхвърлена и отритната от здравната ни система, реших да търся алтернативни методи за лечение. Била съм по баячки, гледачки, билкари и какво ли не. Не намерих лек за болестта си, бях съсипана, огорчена и срината до кости. През тези две години, в които останах сама, без лечение болестта ме победи. Заболяването взе надмощие над мен и в момента не мога да се движа без помощ и средства.

До момента, в който разбрах за лечението на М.С. в Москва, болница Пирогов. Свързах се с тях и ми изпратиха дата за постъпване на 29.05.2023г. Лечението се състои в трансплантация на стволови клетки и агресивна химиотерапия. М.С. е автоимунно заболяване, а терапията нормализира имунната ни система да не разпознава здравите клетки, като болни и да ги атакува.

Сумата за терапията ми е 50000Euro и последваща рехабилитация, която е задължителна при мен за да мога да се възстановя. Необходимата сума за лечението ми е 100000лв. Моля Ви от сърце, да ме подкрепите в нелеката борба с коварното заболяване М.С. и то да остане в миналото. Мисля, че с ваша помощ и подкрепа, мога да се излекувам и да се радвам на живота.


546.19 лв. дарени от 100000 лв.
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение. Спада се само транзакционната такса. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които ни подкрепят. Желая да подпомогна платформата с :

*
Сподели
avatar
4.42 лв. преди 10 часа
avatar
19.22 лв. преди 12 часа
avatar
9.35 лв. преди 21 часа
avatar
98.03 лв. преди 21 часа
avatar
19.21 лв. преди 22 часа
avatar
9.35 лв. преди 1 ден
avatar
9.35 лв. преди 1 ден
avatar
4.43 лв. преди 3 дни
avatar
9.25 лв. преди 4 дни
avatar
18.8 лв. преди 4 дни
Виж всички дарители
Дари
Сподели