pre-health-iowa-state-human-medicine.jpg

Защо да изучавам хуманна медицина?​

През годините и през цялата история лекарят присъства в обществото, той е най-благородната професия и затова изучаването на хуманната медицина се счита за една от най-добрите специалности.

За специализацията по медицина:​

maxresdefault.jpg
Специалността "хуманна медицина" се определя като специализация, свързана с диагностициране на медицински състояния и предлагане на лечение за тях. В допълнение, това е специалност, която се специализира в профилактиката и лечението на заболявания с различни медицински методи.

Специализацията по хуманна медицина има за цел да завърши лекари, които се занимават с човешкото здраве и благосъстояние. И идентифицирайки болестите, които го засягат, тези болести могат да бъдат органични, психологически или дори поведенчески. Специализацията по хуманна медицина има за цел съвместно диагностициране, лечение и профилактика.

В миналото човешката медицина е била „експериментиране“ или използване на билки, камъни и експроприации, налични във всяка епоха. С развитието на цивилизациите до съвременната епоха и през миналия век медицинският бум настъпи в откриването, изобретяването и производството на лекарства, които помагаха на лекарите да ускорят възстановяването на пациента.

Историята твърди, че Ибн Сина и Ал-Рази са сред първите лекари и изобретатели в света. Тогава университетите започват да организират работата си и отварят вратите си за преподаване на специализация по хуманна медицина.

Определяне на специалността хуманна медицина:​

spec.jpg
Специализацията по хуманна медицина помага на лекаря да предоставя медицинско лечение на пациенти, предписва лекарства, предоставя първична здравна помощ, семейна медицина или специализирана медицина като педиатрия, онкология, патология, анестезия и др. След като завършат медицинско училище, лекарите обикновено продължават медицинското си образование в определена област на хуманната медицина. Професията на лекаря зависи от поставянето на диагнозата, извършването на набор от анализи и използването на резултатите, за да се опише подходящо лечение за пациента. По този начин специализацията на хуманната медицина допринася за запазване на човешкото здраве и намаляване на въздействието на болестта върху него. Колкото повече знания и опит има лекарят, толкова по-ефективен става той в своята област. Терминът (доктор) е на около деветстотин години.

Защо студентът изучава хуманна медицина?​

Med_Student_Career_Day.jpg
Първоначално студентът по хуманна медицина се счита за отличен студент, брилянтен, интелигентен, способен бързо да усвоява, запазва интензивно наблюдение и управление на времето. Така годините на обучение ще натоварят неговата личност и ще затвърдят много аспекти от нея. Следователно изучаването на хуманна медицина означава, че студентът ще стане носител на елитната титла (доктор - лекар). Той получава престижната социална позиция и получаване на висока позиция в обществото и си осигурява приличен живот чрез отличните доходи, които ще получи. Той може да завърши обучението си след бакалавърска степен, за да достигне напреднали степени като консултант и професор доктор. Трябва да се завърши специализация и след това да продължите да учите и изследвате и да придобиете умения, знания, опит и информация, да пътувате и да посещавате курсове, семинари, конференции, научни дни, дискусии и лекции.

Какво се преподава в областта на хуманната медицина?​

Пътуването при изучаване на хуманната медицина е последователно и с взаимосвързани станции. То се движи между подготовка, образование, обучение, практика и комбинация от теоретични знания и клинични умения. Колежът по хуманна медицина предоставя на студентите специализация по хуманна медицина с широк спектър от медицински знания, основни клинични умения и опит. Под наблюдението на медицинска практика в различни области, медицинското пребиваване осигурява задълбочено обучение в рамките на специфичен клон на хуманната медицина.

Това пътуване продължава седем или шест години (според стандартите на страните), изучават се теоретични подготвителни материали и се изпълнява практическо обучение, свързано с усвояване на клинични умения, срещане на студента с пациенти и прилагане на наученото чрез обучение в болници и здравеопазване центрове.

Етапи на изучаване на хуманната медицина:

Годините на обучение в областта на хуманната медицина подготвят студента да получи знания от всички науки, чрез курсове и обучения в лаборатории. Студентът започва с подготвителни предмети (чужд език, латински език, химия, биология, физика, анатомия). Може да има и други предмети, които се различават (има различия в плана на университетите в различните страни). След това той преминава към започване на курсовете от плана за специализация на университета по хуманна медицина и минава много теоретични материали, които са свързани с навлизането в лабораториите и практическото приложение. Тук личността на ученика започва да се оформя и неговите умения и знания се развиват. Сред най-важните предмети, които изучава са: ембриология, анатомия, биохимия, физиология и хистология. Развиват се личността, умственото развитие, информационния поток и свързването им едни с други. Студентът по медицина след обучителния период от 6 или 7 години започва специализация в някоя област в общата медицина, с която иска да се занимава. След успешно завършена специализация той вече е лицензиран с титлата лекар(доктор).
________________________

Здравния форум PavelAndreev.BG/forum публикува преводи на медицинска информация от световни източници. Това не е медицински съвет или препоръка, а обща информация. Моля, консултирайте се с лекар. Източник на информация: studyfans.com
Author
Ivanina Andreeva
Views
854
First release
Last update
Rating
0.00 star(s) 0 ratings

More resources from Ivanina Andreeva