Nina Kris

Регистриран
4 Mar 2023
1
0
1
Имам задна хрема,т.е. повечето хрема минава през гърлото,като ми причинява закашляне и храчки от доста дълго време.През носа изтича рядко сутрин.През деня ми е сух носа.Спрей през носа не дава резултат.Какво да предприема?
 

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
ами, има две позиции, така ще се изразя, за да не обиждам никой. Първата е на нашата медицина, която познавате и тя как то виждаме, нищо не разбира от това и никога не е разбирала. Втората гледна точка е на така наречената алтернативна медицина, която може да отговори и даде отговор на този въпрос и до колкото знам, организма се прочиства от натрупаните в лимфата мърсотии и ги изкарва навън. А колко и какво е положението, зависи от симптомите, степента на иизхвърляне и т.н. За подробности, можете да прочетете в темата за алтернативната медицина. Там има качена литература по този повод от мен.
 

TsankoStefanov

Специалист
6 Oct 2022
2
0
1
Има сиропи, съдържащи монохидрат на лимонената киселина. Най-често в дозировка 125мг. Много са ефективни за прочистване на горни и долни дихателни пътища от излишна секреция, която в повечето случаи, при по-сериозна употреба, помага драстично при терапията на рецидивираща (хронична) задна хрема. Също така в терапията може да се включат антихистамини и да се види дали така няма да се облекчи производството на секреция. Този вид секреция има протективна функция, така че е важно да се разбере защо е там. Някакви изследвания на секрет от горни дихателни пътища правени ли са?

Сърдечни поздрави!
Д-р Цанко Стефанов