Ivanina Andreeva

Администратор
15 Sep 2022
36
8
8
Тук може да чуете интервюто- Платформата PavelAndreev.BG помага на стотици хора да намерят средства за лечение - Русе - Дарик

А ето го и него:

Искра Георгиева- В регионалната програма на Дарик радио искаме да дадем гласност на един човек с кауза. Това е Павел Андреев, който подкрепя хиляди кампании чрез платформата си PavelAndreev.BG. Много ми е приятно да кажа здравейте на Павел Андреев.

Павел Андреев- Здравейте!

Искра Георгиева- Всъщност аз разбрах за вас и затова, което правите, от едно младо момиче от Русе, което търси всякакви начини да помогне на своя брат Анди, който се лекува в момента в чужбина. Тя беше изключително впечатлена от вас и от това, което правите, и ми сподели, че наистина благодарение на вашата платформа са се посъбрали още средства, които са необходими за лечението на брат й. Впечатлена съм от това, което правите, и няма как да не задам, може би ,,баналният въпрос‘‘- защо го правите, защо един човек решава да помага така, без нищо?

Павел Андреев-Човек, когато направи дарение, получава вътрешно удовлетворение, че е помогнал. Всъщност платформата и Фондация Павел Андреев, която стои зад платформата като юридическо лице, има такъв огромен успех именно защото тя е направена от дарител за дарителя, тоест аз преди да създам тази платформа бях съвсем обикновен дарител, помагал съм, колкото мога. Просто дойде момент, в който реших, че мога да го направя това нещо и имам енергията. Една платформа, за да съществува и да помагаме на хора като Анди, брата на Камелия, имаме екип от хора, които помагат, за да може тази платформа да съществува, тъй като тя е доста сложен инструмент и вие виждате, че вече има над 2 милиона дарения чрез над 44 хиляди транзакции. Съотвеотно аз си казах, че съм готов да го направя с цел да мога да помагам. Да реализираш една кампания е много трудно, но резултатът е приятен след това. Пример мога да дам с Анди, брата на Камелия, той ходи на лечение в Турция, всичко върви добре и това всъщност е голямата радост за мен, за екипа и за всички дарители, които се доверяват на платформата. А тя всъщност е много впечатлена, защото това не е просто платформа, в която се даряват пари, а ние подкрепяме над 95% от кампаниите чрез наши канали и възможности за получаване на дарения. Много често хората ми задават въпроса- как е възможно тази платформа, за по-малко от десет месеца да има такъв успех? Причината е точно това, че тя е направена от дарител за дарителя и че екипът и лично аз постоянно държим контакт с хората, които имат нужда от нашата помощ. Когато се направи дарение, дарителят получава на имейл адреса си разписка с моя телефон и може да ми звънне, когато иска.

Искра Георгиева- Колко кампании се водят във вашата платформа и има ли подбор кой може да събира средства, благодарение на платформата?

Павел Андреев- В момента активните кампании са 81. Кампаниите за отворени в платформата, всеки може да дари. Кампаниите, които са приключили, са над 100, тоест в момента сумарно са стигнали около 200 кампании за около 10 месеца. А за самия подбор на кампаниите, винаги, преди да се стартира една кампания(говорим конкретно за лечение, защото ние се занимаваме главно с медицински кампании), държа да се чуя с хората и да проведа разговор, да ми разкажат историята, какъв е проблемът, какво лечение търсят и къде го търсят. Също така им даваме контакти с други хора, които са минали през същия път. След това се преглежда медицинската документация. За щастие, макар и анонимни, имам един два лекаря, които също преглеждат тези неща. Те, като лекари, не могат да изказват мнение за епикризи на други техни колеги, но помагат с медицинската част на кампанията. Също така се стараем, макар че е трудно за голяма част от заболяванията да се изкара точна целева сума в началото, се стараем за почти всяка кампания да има оферта. Понякога не може да има оферта, защото леченията са етапни.

Искра Георгиева- Както е важно да са честни хората, които събират средства, благодарение на вашата платформа, така е и много важно всеки един, който дарява да е сигурен, че тези средства отиват точно по предназначение. Как постигате тази прозрачност?

Павел Андреев- Една от причините, поради които платформата се наложи, и е най-голямата в България, е начинът на финансиране. На подобни организации, моято и всички останали, е нужно поддържане на високо ниво и контрол и съответно финансиране, а то не е малко. Такива организации се финансират чрез процент от даренията. Това, което обаче е уникалното и първото нещо, поради което дарителите започнаха да ни имат доверие, е че ние имаме шест разплащателни метода в платформата, като на пет от тях ние не удържаме процент, тоест ако вие решите да дарите например 100 лева за дадена кампания, по нея ще отидат 100 лева минус транзакционната такса. Дали сме възможност на всеки дарител да подкрепи платформата в отделна сума, ако желае, а ако не желае, 100 лева отиват при бенефициента. Следващото нещо, което буди голямо доверие у хората, е това че ако във вашата кампания има събрани например 50 000лв. и вие решавате, че трябва да започнете да ги използвате, чрез регистрацията си вие изисквате плащане. Да кажем изисквате плащане от 25 000лв за дадено лечение. Когато ние разплатим тези 25 000лв., във всяка една кампания се появява новина- ,,преведение са 25 000лв. към съответната болница, бенефициентът изписва подробно какво ще бъде лечението, тоест той не може да изисква плащане, без да опише за какво ще използва средствата и се публикува документа, по който е направено плащането, тоест във всеки един момент дарителят може да влезе и да погледне колко са събрани, колко са похарчение и за какво са похарчение и да види съответния документ. Третото нещо, което буди спокойствие и доверие у хората, е че в момента, в който се дари, на секундата системата изпраща на дарителя на съответния му имейл адрес разписка, че той е направил дарение, може да се види дарението, да се изисква сертификат и отделно имаме секция ,,Дарители‘‘ в кампанията, където може да отвори и да види своето дарение. През целият процес дарителят има възможност да следи всичко.

Искра Георгиева- Доколкото разбирам изцяло се занимавате с това, станало е ваш живот и кауза, но продължавам да се питам какъв човек сте, защо се захванахте с това, има ли нещо лично, което да стои зад всичко това? С какво друго се занимавахте, какъв сте по професия, разкажете ни малко за вас.

Павел Андреев- Аз се занимавам със строителство и имоти, аз не съм приключил това си свое занимание, продължавам да се занимавам успоредно с платформата, затова и в началото казах, че аз съм просто лице и движеща сила, но зад мен има хора, които определено ме подкрепят и без които аз няма да свърша нищо. Главната причина е спасяването на живот. Има различни видове благотворителни кампании, по Коледа се сещаме за пенсионерите, като дойде друг празник се сещаме за други хора, обаче аз смятам, че когато помогнеш на един човек и той успее да се излекува, това остава в неговата глава и след това този човек иска да помогне на други нуждаещи се и това прави една огромна промяна у хората и в обществото.

Искра Георгиева- Благодаря Ви, че заразявате хората с добро, изключително благородна кауза е това, с което сте се заели и съм сигурна, че стотици хора са Ви благодарни. Дай Боже да помагате и на още и да заразявате и още, които да помагат.

Павел Андреев- И аз много благодаря за отделеното време. В заключение бих искал да кажа, че във връзка със заразното добро, решихме че искаме да разширим възможностите и създадохме Здравен форум в самата платформа, чиято цел е да срещнем пациенти и лекари, тъй като в България има мнение, че нашите лекари не са добри, но всъщност няма място, където тези хора да могат да проведат една дискусия. Всеки може да влезе и да попита, да се запознае, имаме и специалисти, които говорят за различни видове заболявания. Много често чувам за сгрешени диагнози, неправилно лечение и затова давам място, където може да се коментират различни теми.


Искра Георгиева- Всеки, който иска да помогне, може да види какви кампании текат в момента. Благодаря Ви!

Павел Андреев- И аз благодаря!​

 
Last edited by a moderator:

PavelAndreev

Администратор
Staff member
2 Sep 2022
53
13
8
България
pavelandreev.bg
Получих страхотна обратна връзка от много хора след като Дарик публикува интервюто на сайта си и много им благодаря!

Надявам се мненията за Фондация Павел Андреев и за платформата PavelAndreev.BG да са винаги позитивни, както сега!​

 

GeorgiBerbatov

Регистриран
22 Nov 2022
1
0
1
Да, аз лично разгледах уебсайта и не открих нито един лош отзив там.
 

PavelAndreev

Администратор
Staff member
2 Sep 2022
53
13
8
България
pavelandreev.bg
Да, аз лично разгледах уебсайта и не открих нито един лош отзив там.
Привет, Георги!
Надявам се платформата и работата ни с екипа да ти е допаднала.
Стараем се чрез технологиите да направим сайта 100% прозрачен и по този начин и двете страни (Дарител и Бенефициент) да са доволни и най-вече спокойни за парите си.
Отделно, аз винаги съм активен и откликвам на въпроси.
Можеш да разгледаш реални мнения на наши потребители на фейсбук страницата ни: