Никола Димитров

Регистриран
8 Oct 2022
1
0
1
Здравейте на всички :)

Аз съм мъж на 23 години. От Коледа имам смарт часовник и го нося редовно. Забелязах, че пулсът ми в покой постоянно е около 50-60 удара в минута. Когато оставя часовника си включен през нощта, понякога той пада в рамките на 40-те, докато спя. Въпреки това, той обикновено се увеличава с упражнения/активност.

Имам наднормено тегло, но от началото на тази година активно отслабвам.

В момента имам доста активен начин на живот. Имам работа на непълен работен ден (3-4 дни в седмицата), където съм цял ден на крак и пеша до вкъщи (приблизително 1км и нагоре). Извън работата си често подреждам, обикалям супермаркети и т.н. Не бих се смятал за негоден, но явно съм нездравословен, ако съм с наднормено тегло.

Не съм се притеснявал много от сравнително ниския ми пулс, тъй като просто предположих, че е нормално за мен. Започнах да се тревожа за това едва преди няколко дни, когато оставих часовника си включен през нощта и моите удари в минута паднаха до 38. Преди да легна бях навън и употребих алохол, не знам дали има общо.

Също така страдам от безпокойство .Отново, не съм сигурен дали това има нещо общо с ниския сърдечен ритъм, или просто оставям цялото това нещо да се върти в ума ми твърде много.

Бих искал да повторя, че не съм изпитвал никакви други симптоми, които са свързани с някое състояние, което може да се появи при търсения в Google, свързани с ниска сърдечна честота.
Някой, който се е сблъскъл, може ли да даде мнение? Благодаря ви 😃
 

Bethany

Регистриран
8 Oct 2022
1
0
0
Имам точно същото като теб, въпреки че ходя на фитнес 2-3 пъти седмично. И аз се чудя дали да се прегледам при личния лекар. Работя нощем и имам склонност да забелязвам, че ако се изморя и седна, пулсът ми в покой пада до 50-те. Също така не забравяйте, че смарт часовниците за пулс не винаги са толкова точни. Безпокойството играе голяма роля!
 

Ivanina Andreeva

Администратор
15 Sep 2022
36
8
8
@Никола Димитров , @Bethany Според мен имате брадикардия(нисък сърдечен пулс). Консултирайте се с добър кардиолог.