Ivanina Andreeva

Администратор
15 Sep 2022
36
8
8
Докато се стремим да коригираме несигурността си, забравяме, че сме най-добрата версия на себе си. В крайна сметка ставаме толкова решени да променим естествения си външен вид, без да се интересуваме от последствията, които следват по-късно. Естетическата хирургия от друга страна помага на онези хора, които са оцелели при фатални инциденти и са останали със сериозни натрапчиви белези, или на тези, родени с аномалии, които не са искали да имат. Ето списък на плюсовете и минусите на естетическата хирургия.

Плюсове на естетическата хирургия

1. Това е начин да прикриете недостатъците си

Вярно е, че никой не е съвършен, тъй като всички имаме недостатъци, които ни карат да се чувстваме несигурни. Докато някои избират да живеят с недостатъците и несъвършенствата си, други избират да намерят решения за тях. Естетическата хирургия е един от начините да прикриете несъвършенствата си. Кара ви да се чувствате добре и да обичате новия си външен вид.

2. Повишава самочувствието ви

Преди да се подложите на козметична операция, ще се чувствате незначителни и по-малко смели да се откроявате в тълпата, тъй като криете недостатъците си. След като се подложите на козметична операция, вие постигате желаната визия, което ви прави по-смели и уверени да се изправите пред всякакви изпитания, независимо от ситуацията.

3. Това ви кара да изглеждате по-млади

Друго голямо предимство на естетическата хирургия е, че ви кара да изглеждате много по-млади. В повечето случаи откривате, че след достигане на определена възраст започват да се появяват бръчки, кожата изглежда по-суха, мускулите на тялото се отпускат, което води до увисване на кожата, особено около очите, и може да започнете да развивате доброкачествени образувания като кератози. Това може да направи такива хора недоволни от външния си вид и да решат да се подложат на козметична операция, за да изглеждат по-млади.

4. Може да помогне на хора, останали с белези от фатални инциденти

Фатален инцидент оставя човек деформиран по начин, който не може напълно да се излекува и да се върне в първоначалното си състояние. Пример за това е лице, което е било напълно изгорено, нос, който е бил напълно деформиран, или череп, който е бил сериозно унищожен до степен, че повече коса не може да расте по него. Такива белези могат да бъдат много измъчващи, защото не могат лесно да се скрият. Подлагането на козметична хирургия може да помогне да се отървете от такива белези и да възстановите тялото, както е било преди инцидента.

5. Може да повиши качеството ви на живот

Козметичната хирургия повишава цялостното ви качество на живот, като ви кара да изглеждате по-привлекателни и желани. Тъй като външният вид има значение, както е доказано от сегашното ни общество, и ако всичко върви добре, новият ви външен вид ще отвори няколко врати за възможности, като например възможности за работа, което ще ви постави в по-голямо предимство в сравнение с останалите.

6. В някои случаи може да има положително въздействие

Освен че козметичната хирургия помага да коригираме нашите недостатъци и несигурност, както повечето хора го виждат, тя може да помогне и от медицинска гледна точка. Пример е, когато човек има козметична операция, направена за подобряване на дефектите на зрението, дишането или слуха.

7. Може да помогне в намирането на партньор в живота

Красотата е смела и привлекателна. Лесно се забелязва, особено от противоположния пол. Ако изглеждате по-добре след козметична хирургия, имате по-голяма възможност да намерите партньор. По същия начин, ако се чувствате недоволни от външния си вид, което затруднява намирането на партньор, козметичната хирургия може да свърши работа.

8. Може да помогне за намаляване на затлъстяването

Затлъстяването е състояние на наднормено тегло. Повечето хора откриват, че наддават на тегло дори след като спортуват и се хранят здравословно. Чрез козметична хирургия може да помогне за премахване на упоритите излишни мазнини, като възстанови тялото ви до нормалното му състояние.

Минуси на пластичната хирургия

1. Може да струва много скъпо

Козметичната хирургия е една от най-скъпите операции. Струва до десетки долари само за един. Това може да причини сериозни щети, особено ако ви накара да задлъжнеете.

2. Може би е много болезнено

Козметичната хирургия може да бъде доста болезнена, особено ако включва по-голямата част от тялото ви. Докато някои може да твърдят, че болката се намалява от инжекцията с анестезия, инжектирана преди операцията, вероятността да страдате от последствията е по-голяма. Може дори да развиете сериозни усложнения, които ще причинят повече болка.

3. Резултатите може да са временни

Козметичната хирургия включва както постоянни, така и временни резултати. Ако случайно се подложите на такава, чиито резултати са временни, може да се наложи да се връщате непрекъснато за повече процедури, които ще гарантират, че ще запазите външния си вид. За някои това може да е много досадно, непоносимо и много скъпо.

4. Резултатът може да е по-лош

За съжаление, някои хора след като са се подложили на козметична хирургия, излизат с по-лоши резултати, отколкото са очаквали. Това може да се дължи на усложнения или грешки, възникнали по време на операцията. В тежки случаи може да се наложи да страдате от последствията за по-дълъг период от време.

5. Изправен пред критика

Обществото по-бързо съди, отколкото да слуша, тъй като по-голям процент се фокусира само върху негативната страна. Повечето хора могат да свидетелстват, че след като са им направили козметична операция, те или са загубили няколко приятели, или са станали тема за разговори в града. Независимо дали резултатът е добър или лош, вероятността да бъдете критикувани е еднаква.

6. Висок риск от инфекции

Козметичните операции са с висок риск от инфекции, особено ако хигиената на района е лоша. Бактериите, гъбичките и вирусите могат да засегнат раните, причинявайки сериозни усложнения, които могат да имат последствия за цял живот.

7. Висок риск от белези

Някои козметични операции могат да оставят индивид със сериозни белези, опетнявайки външния му вид. Ето защо е много необходимо да сте добре информирани за белезите, които съпътстват вашата планирана козметична операция.

8. Може да ви отнеме повече време, за да се излекувате

Възстановяването след козметична хирургия се определя от няколко фактора. Те включват вашата кръвна комбинация, еластичността на кожата, ИТМ, както и качеството на операцията, извършена от хирурга. Когато вашите рани и разрези отнемат по-дълъг период, за да заздравеят, това би означавало повече време да стоите на закрито, далеч от всякакви опасни фактори, много разходи, докато посещавате срещите си, за да наблюдавате напредъка на възстановяването си, и общо изоставане на работното ви място и домашните задължения защото все още няма да можете да свършите никаква работа.

9. Пристрастяване към пластичната хирургия

След като се подложите на първата козметична операция и получите положителни резултати, може да се изкушите да си направите още една козметична операция, за да коригирате друго несъвършенство. Този навик може да продължи толкова дълго, колкото откриете несъвършенствата в себе си. Следователно в крайна сметка се превръщате в пристрастен към пластичната хирургия. Това от своя страна може да доведе до изразходване на много ресурси, които биха могли да бъдат насочени, за да се направи нещо по-продуктивно. В даден момент може да постигнете нежелани резултати, страдайки от последствията.