David Atanasov

Регистриран
2 Oct 2022
2
0
1
Здравейте на всички! Попаднах в този форум и бих искал да се допитам за нещо до вас :)

Аз съм 36-годишен мъж и преди около 3 седмици отидох при моя лекар с типични грипоподобни симптоми. Той ме информира, че имам инфекция на дихателните пътища и ми предписа антибиотици и болкоуспокояващи, които взех през следващата седмица. Проблемът не се изясни и след като развих гръдна кашлица и силна болка в едното ухо, се върнах при лекаря, който след това ми каза, че инфекцията най-вероятно се е разпространила в гърдите ми и със сигурност в ушите ми - особено в лявото. Той предписа по-силни антибиотици и болкоуспокояващи и назален спрей със стероиди, всички от които отново взех през следващата седмица.

Въпреки че кашлицата ми и общите грипни симптоми почти се изчистиха, през последната седмица или останах с почти пълна загуба на слуха в лявото си ухо. Имам чувството, че все още има лек натиск в и около самото ухо, нещо като изтръпване, когато докосна кожата на лицето си и главата около ухото. Това се простира до линията на косата ми, над лявата ми буза и на кратко разстояние по врата ми под ухото ми. Има и малко звънене от вътрешността на ухото и звучи така, сякаш чувам нещата „вътрешно“ през цялото време. Трудно за обяснение, но изключително разочароващо и моето безпокойство е, че инфекцията по някакъв начин е успяла да увреди слуха ми за постоянно.

Може ли някой да предложи някакъв съвет, моля?

Благодаря предварително!
 

David Atanasov

Регистриран
2 Oct 2022
2
0
1
Може би си струва да се спомене, че през днешния ден изтръпването, описано по-горе, се разпространи от зоната около ухото ми до почти цялата лява страна на лицето и главата ми и продължава да се влошава.
Всеки съвет ще бъде много ценен.
Благодаря отново!
 

dimityr2210

Регистриран
2 Oct 2022
1
0
1
Първо, аз не съм лекар или медицински специалист.

Спомням си, че една вечер си легнах, по средата на нощта се събудих потен и имах натиск в едното ухо. Слухът беше замрял, но просто се обърнах и заспах. На следващата сутрин, когато се събудих, не чувах нищо. 90+% от слуха ми беше изчезнал, имах натиск в двете уши и болка в едното. Отидох в спешна помощ и ми поставиха диагноза ушни инфекции и на двете уши. Дадоха ми антибиотици за 7 дни. 7 дни по-късно все същото, върнах се към спешна помощ и ми казаха да го пия още 7дни. В крайна сметка стигнах до моя лекар и той ми каза, че имам натрупана кал и все още имам ушни инфекции. Направиха промиване на ушния канал и още антибиотици. След като се върнах при моя лекар, ми казаха, че просто ще трябва да живея с този резултат до края на живота си. Поисках УНГ (специалист по уши, нос и гърло). Той направи отново промиване на ушните канали и ми даде батерия от 6 алергични инжекции 1 на седмица (вярвам, че беше някакъв стероид). Той ми препоръча да приемам лекарства за настинка/синуси без рецепта всеки ден и да продължа да го посещавам всяка седмица, което и направих. 2 месеца по-късно си върнах 80% от слуха, който загубих. Оттогава нещата са добре. Единствената ми препоръка към вас е да отидете на лекар възможно най-скоро, за да се уверите, че не е нещо по-сериозно. Ако Вашият лекар Ви каже, че той/тя не може да направи нищо за Вас, обърнете се към УНГ за помощ. Те са малко по-квалифицирани по този въпрос от личния лекар. Надявам се това да помогне.