PavelAndreev

Администратор
Staff member
2 Sep 2022
53
13
8
България
pavelandreev.bg
Привет!
В тази тема ще публикуваме специалистите, които ще Ви консултират при въпроси относно “Ракови заболявания”. В следващите постове те ще се презентират с няколко думи.

Специалисти “Ракови заболявания”:​

д-р Илиян Илиев
Sarcoma Bulgaria - Илия Витанов
 
Last edited:

Iliyan

Специалист по обща и висцерална хирургия
16 Sep 2022
3
5
3
Виена, Австрия
Роден на 18.09.1988 г. в гр. Сандански. Основното си образование завършва в родния си град, а средното образование - във Втора английска езикова гимназия "Томас Джеферсън" гр. София. Завършва медицина в Медицинския факултет на СУ "Св. Климент Охридски" гр. София през 2014 г.

В периода 2015-2021г. специализира обща хирургия в Австрия в болница на немския орден, гр. Фризах (провинция Каринтия) и болница Пирн-Айзенвурцен Щайер, гр. Щайер (провинция Горна Австрия). От декември 2021 г. работи в отделението по хирургия на болницата на Ордена на милосърдните братя, гр. Виена.

От 2008 г. се занимава с превод на медицинска литература от и на български/английски и немски език (книги, документация на клинични проучвания и др.).
 
  • Like
Reactions: PavelAndreev

Sarcoma Bulgaria

Организация
16 Sep 2022
2
2
3
Sofia, Bulgaria
sarcoma.bg
Саркома е рядък вид първичен рак на костите, който засяга предимно деца в тийнейджърска възраст. Диагностицира се трудно тъй като симптомите са общи и наподобяват спортна травма или нараняване. Съществуват над 700 разновидности на тази агресивна форма на рак. За успешния изход от заболяването е необходимо адекватно лечение приложено от специализиран мултидисциплинарен екип.

Сдружение „Заедно срещу саркома“ е неправителствена организация чиято цел е да повиши информираността на обществеността по отношение на саркома и да помогне България да достигне международните стандарти в лечението му.

Основано от родители, сблъскали се с диагнозата, сдружението ще се бори по всички възможни начини да намали смъртността от саркома и да помогне на пациентите да получат здравна и психологична помощ по време на дългия път на лечението.

Целите, които сме си поставили са:
  • Да повишим информираността на обществото относно първичния рак на костите – кого засяга, какви са видовете, какви са симтомите, кога да се обърнем към специалист;
  • Да адаптираме материали, които да помогнат на децата да разберат заболяването на техен език;
  • Да спомогнем за създаването на регистър на децата с редки онкологични заболявания, който да не е само формален, а да дава реална информация, за да се проследи колко е ефективно лечението в страната и ако не е да се потърсят варианти за подобрението му;
  • Да разработим план за създаване на специализиран център за лечение на саркоми, в който да работи мултидисциплинарен екип от лекари със сериозни познания по темата;
  • Да запознаваме обществеността с последните клинични изпитвания в сферата и постиженията на медицината при лекуването на саркомите;
  • Да предложим подкрепа на хората, които сега тръгват по пътя на борбата;
Не сме лекари. Не поставяме диагнози.

Тук сме, за да помогнем Вашето изпитание да завърши успешно. Не сте сами!

Как можете да ни намерите:
Интернет страница: sarcoma.bg
Мейл: [email protected]
Телефон: +359 894 489 673
FB група: Заедно срещу САРКОМА | Facebook
 
  • Like
Reactions: PavelAndreev