Pepina

Регистриран
27 Jan 2023
1
0
1
Здравейте, от години имам проблемен стомах. По веднъж-два пъти годишно имам гадене, киселини, къркорене на червата, газове, оригване, болка - много рядко. Ходила съм по доктори и след лечение всичко минава. До следващия път. Правила съм изследвания преди два месеца - всичко беше в норма. Гастроскопия не ми е правена. Миналата седмица имах газове, киселини и досадно оригване. Ходих на гастроентеролог. Гледа ме дълго на ехограф и заключи, че не вижда нищо обезпокоително. Предписа ми Нексиум и пробиотик, хранителен режим и намаляване на стреса. Към момента след спазване на предписанията съм по-добре. Оплакванията ми намаляха, но не са изчезнали. След месец, в който ще си пия хапчетата ще направим фекален тест за хеликобактер. Взех да се притеснявам, че имам някаква нелечима и сериозна болест. Моля за идеи какво още да направя, че да спре този дискомфорт. Благодаря.
 

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
от години имам проблемен стомах.
По веднъж-два пъти годишно
имам гадене, киселини, къркорене на червата, газове, оригване, болка - много рядко
след лечение всичко минава. До следващия път.
Първо да кажа, че лекарите няма да ти помогнат за проблема, защото те нямат такъв протокол. Те ще лекуват симптомите.
Специално цитирах тези думи, за да ги прочетете няколко пъти. Един повтарящ се проблем, който се появява за определено време и изчезва. Какво ми говори това? Аз не съм лекар, но имам мисловна дейност поне. За да не пиша много редове, бих подходил така:
1. Алергия, която се предизвиква или на база психичен проблем, който се е отключил от някакво преживяно събитие, за това трябва да видите в миналото.
2.Или е на базата на сезонни- времеви дразнители, като продукти, време. За никого не е тайна, че микробите се активизират два пъти годишно и че големите пости, за прочистване на организма са също два пъти - преди Рождество и преди Велик ден.
Трябва да направите анализ на миналите действия и ще можете да намерите причините. И двата варианта са лесни за премахване, ако ги индентифицирате... Успех! От мен толкова... :D
 
  • Love
Reactions: Pepina