PavelAndreev

Администратор
Staff member
2 Sep 2022
53
13
8
България
pavelandreev.bg
Здравейте!

Покрай пандемията от ковид стана доста модерно хората да се местят в по-малки населени места, а дори и по-селата и да работят дистанционно - така наречения home office. :) По този начин уж избягваха от вируса в големите и претъпкани градове, а бонуса беше по-чистия въдух там.

Днес публикувах проучване, свързано със връзката между замърсяването на въздуха и рака на белия дроб, в което учени твърдят, че има реална връзка. Световната здравна организация дава препоръки на държавите да следят замърсяването на въздуха и да го контролират, защото има повишени случаи на рак на белия дроб.

Какво е вашето мнение? Дали наистина е така?

Водил съм разговори с хора, които живеят в квартал Повеляново (гр. Девня). Квартала се намира в непосредствена близост до заводите там. Разказвали са ми, че на документи вредните емисии от заводите са в нормите, но пък заболелите от рак и други тежки болести там са много на брой. Докато в други, малко по-отдалечени квартали, това не се наблюдава. Разбира се, статистика за това няма и са само приказки на хората, но съм склонен да повярвам до някъде.
 

vstov

Регистриран
2 Oct 2022
64
9
8
Работих на Пристанище Бургас 5 години. Имам доста приятели там. Престанището работеше с внасяне и изнасяне на руди, въглища и т.н. Общото е фин прах от всичките тях. Доста хора са починали от рак, но не на белия дроб. Това е глупост, че въздуха причинява рак на белият дроб.