bstoyanov

Регистриран
5 Oct 2022
2
0
1
Миналата сряда ми извадиха долен заден кътник, тъй като имах силен зъбобол . Зъболекарят го извади, тъй като се счупи. Оттогава имам агонизираща болка, която е непоносима, особено през нощта. Не мога да спя или да ям и приемам твърде много болкоуспокояващи. Бях отново при зъболекаря и той опакова гнездото, но това изобщо не помогна. В крайна сметка отидох при gp и ми бяха дадени антибиотици. На ден 3 от тях все още нямаше подобрение. Имам чувството, че полудявам, хапчетата ме замайват, тъй като не ям. Просто ми се иска да знам какво не е наред. Днес се връщам при зъболекаря, но съм толкова уплашен, че дори не мога да отворя устата си. Ако натисна бузата си, усещам болка и вкус на гной. Дайте мнение и съвети
 

Yulian

Регистриран
5 Oct 2022
2
0
1
Здравейте @bstoyanov :)

Съжалявам да чуя за проблема ви със зъбите, на дъщеря ми току-що бе изваден мъдрец и изпитва ужасна болка при преглъщане в челюстта това не е рядкост след изваждане на зъб.

Зъболекарят й даде 2 комплекта антибиотици и 1 комплект болкоуспокояващи, които тя почти изпи. Топла солена вода за измиване на уста са много полезни и миенето на зъбите трябва да е нежно, така че повече бактерии да не навлизат в зъба, сега, когато сте на антибиотици, трябва да започнете да се чувствате много по-добре, тъй като дъщеря ми сега започна да се подобрява, тя все още е на мека диета.

Ако все още изпитвате силна болка, отидете отново при зъболекаря си, но от моя личен опит звучи така, сякаш имате инфекция в или около зъба.
 

bstoyanov

Регистриран
5 Oct 2022
2
0
1
Здравейте, @Yulian благодаря за отговорa.

Върнах се на зъболекаря. Опакова го отново и му направи рентгенова снимка, но не видя никакви проблеми. След това ме попита дали имам някакво изтръпване на устната си, което имам, той сега ми каза, че имам възпален нерв.

Това е лоша новина, тъй като сега трябва да живея с тази болка, докато не се оправи. Четох, че може да е постоянно. Надявам се, за бога, тази болка да не е постоянна, тъй като никога повече няма да спя или ям. Мога да живея с изтръпването. Някой друг тук имал ли е този проблем?
 

Yulian

Регистриран
5 Oct 2022
2
0
1
С течение на времето този възпален нерв трябва да се успокои и да се подобри, ако не се подобри с времето, ще трябва да се върнете при зъболекаря и да се уверите, че той знае какво се случва с вас, не страдайте мълчаливо.

Пожелавам ви късмет и се надявам, че скоро всичко ще бъде наред!