Помощ за котето Шарка

Събрани 171.42лв от нужни общо 3600лв
2 Дарители Общо до този момент

Благотворителна кампания за котето Шарка

Здравейте хора с добри души,

Не малко глупави въпроси се задават вечно. Вероятно един такъв е струва ли си да спасяваш котка, ако вместо на нея, може да подпомогнеш лечението на човек, още повече, че винаги има хора в нужда? Въпросът е и банален, но предполага няколко отговора, което, все пак, му придава минимален смисъл. Именно, поради това, си позволявам да напиша няколко реда настрани от основната тема, да ги споделя с Вас и да помоля с тях за финансова помощ, относно закупуването на китайския препарат GS-441524, необходим за лечението на една почти единадесет годишна котка, изживяла годините си до сега навън, но винаги в близост до човеци. Става дума за котката Шарка, обитаваща два стари двора в центъра на София.

Смисълът, нормалният смисъл за любовта, поне според мен е, че тя не се дели на малка и голяма.  Любовта е безусловна. Тя е невинна. Нежна. Не дири своето и винаги е милосърдна, защото иска да помага. Ако не е такава – просто не е любов, а примерно, е целесъобразност или стока за продажба. Разбира се, възможно е да дадеш днес пари за Шарка и затова утре да нямаш за Иван. При мен нещата се получиха по обратния ред, но това няма значение. Ако си уверен, че безусловността, невинността и милосърдието са любов и обичаш твоя Иван, нима няма и ти да помолиш други хора за помощ, след като не можеш да му помогнеш сам? Мислиш ли, че на света за никой, освен за теб и мен безусловността, невинността и милосърдието не правят разлика в живота? А и Иван един ден е възможно да ти се отплати с нещо, ако го спасиш днес, може би това ще бъде с услуга и тогава ще загубиш безусловността и невинността на твоята помощ. Шарка, обаче, като всяко животно ще услужи когато и да е, единствено със своята обич, в случай, че изобщо оживее. И ако ти не се невинен в живота ти, твоята любов към едно коте ще си остане такава в него.    

Котката Шарка страда от вирусен перитонит (FIP), придобит след зараза с корона вирус. Заболяването е летално и до скоро нелечимо. Стомахът й е подут и е пълен с течност, не се храни и дневно поема символично количество вода. Напоследък сравнително успешно FIP се лекува с китайския препарат GS-441524.  Лечението с него обикновено продължава 90 дни и приложеното количество от препарата зависи индивидуално от теглото и състоянието на лекуваното животно. Нормално за посочения период от време, цената на употребеното количество препарат е над 3 000 лв.. До сега, никога не бях прибягвал до чужда помощ за лекуването на животни или за помагането на хора (на мое име е регистрирана фондация „Добро сърце“, ЕИК  176440398), но от 2016 г. професионално се занимавам само с болногледачество на възрастни и болни хора и нямам  доходи от други дейности. Освен това, на 21 септември 2021 г.  изгоря напълно жилището ни с моите родители, а малко по-късно на 13 ноември 2021 г. почина и моя баща. През тези месеци с майка ми боледувахме също от COVID. Изброените обстоятелства и текущите разходи за бездомни животни, за съжаление, изцедиха спестяванията ми (най-вече ремонта на жилището, разбира се, който дори не е завършен, тъй като още почти нямаме мебели и оцелелият багаж го съхраняваме в чували и касетки) и сега не съм в състояние да заплатя за скъпото лечение на Шарка.

Разполагам с клиничен протокол, съдържащ диагнозата и предписаното лечение на Шарка, както и с тест-маркера, удостоверил наличието на антитела срещу корона вирус в кръвта й и нейните кръвни изследвания, индикиращи завишени левкоцити. Мога да предоставя данни за контакт с лекуващия я ветеринарен лекар. Шарка, вероятно ще издържи още 10-15 дни жива. Затова моля всеки, който намира смисъл в това да спаси едно животно, за своевременна финансова подкрепа, предназначена за закупуването на GS-441524.  

 

Как можете да помогнете?

  • чрез дарение тук в платформата, чрез виртуалния пос терминал (кликни на бутона Дари)
  • ако нямате финансова възможност - чрез споделяне на кампанията в социалните ви мрежи (кликни на бутона Сподели)

Общо / 2 Дарителя

Алина Лилова

Дарени 147.29 лв.

Късмет на Шарка, дано да се оправи!

6 days ago
Анонимен

Дарени 24.13 лв.

6 days ago

171.42 лв. дарени от 3600 лв.

5%
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение за организиране на кампанията. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които оставят дарение по избор тук:

*
Сподели
Категория: Животни
Общо Дарители 2
Събрана Сума: 171.42 лв

QR Код на Кампанията