ШАНС ЗА СВЕТЛО БЪДЕЩЕ И ПЪЛНОЦЕНЕН ЖИВОТ ЗА МАРТИ

Събрани 0 лв. от нужни общо 23470лв
0 Дарители Общо до този момент

Благотворителна кампания за Марти

Здравейте!
Казвам се Деница и съм майка на Марти, който е на 8 години от Бургас с диагноза Аутизъм и тежка говорна апраксия. Когато беше на 1,6 г. той просто изчезна от нашия свят, загуби малкото срички и думички, загуби очен контакт, спря да се усмихва и потъна в неговия свят, много бързо и изведнъж за една седмица, все едно взеха моето дете и сложиха друго, което нито те поглеждаше, нито се обръщаше по име, не го интересуваха другите деца, нито играчките. Когато стана на 2 г. чухме страшната диагноза Аутизъм и целият свят се срина , всички планове които правих за него - градина, училище, студент, семейство - всичко приключи в този момент. Опитах се да се съвзема и събера, защото знаех, че нямаме време за губене и започнахме терапии. През годините с много усилия, постоянство и търпение сме постигнали напредък с дългоочакваното проговаряне и частично подобрение в изговарянето на някои думи, подобряване на разбирането с помощта на най-различни терапии - барокамера, биохимия, проследяване на състоянието и напътствия от български и чужди терапевти/лекари, логопеди, ерготерапевти, неизменната работа в къщи и др. До момента успявахме да се преборим с разходите, като виждаме как детенцето ни се повлиява от почти всяка терапия, но за жалост развитието му и говора не отговарят на възрастта му. Можем да помогнем на Марти  с вливане на стволови клетки, като ще са необходими поне 4 вливания.
На 5-и май успешно премина първата вливка на Марти в Мексико. Вляха му интратекал (през гръбначния стълб) стволови клетки с упойка и венозно стволови клетки и екзозоми, на следващия ден вдиша екзозоми с нубилайзер. По препоръка на доктора следващата процедура трябва да се проведе  след 4-6 месеца. 
Поради дългите и тежки полети до Мексико вероятно следващата вливка ще е или в клиника в Словакия 10 000€ или в клинаката в Киев 12 000$ ( на 1-и юни клиниката отново отвори врати и се надяваме да октомври да има и полети) през месец октомври. 
Мили хора без вас няма да успеем да се справим!
Помогнете на Марти да продължи развитието си, да бъде щастливо дете и в бъдеще пълноценен човек!
Благодарим Ви!
 

Как можете да помогнете?

  • чрез дарение тук в платформата, чрез виртуалния пос терминал (кликни на бутона Дари)
  • ако нямате финансова възможност - чрез споделяне на кампанията в социалните ви мрежи (кликни на бутона Сподели)

Информация

Дарете първи!
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение за организиране на кампанията. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които оставят дарение по избор тук:

*
Сподели
Категория: Лечение,медицина и рехабилитация
Общо Дарители 0
Събрана Сума: 0 лв

QR Код на Кампанията