💞 Запази Усмивката На Зара

Събрани 1617.93 лв. от нужни общо 92904лв
37 Дарители Общо до този момент

Благотворителна кампания в подкрепа на Зара

Здравей,
Аз съм Зара и вече съм на 10 години. Може би вече ме познаваш и това, не е първото писмо, което четеш от мен. Ако се срещаме за първи път - приятно ми е да се запознаем! Аз съм слънчевото момиче на мама и притежавам нещо, което ме прави специална. Мама го нарича хидроцефалия, а вече си имам нова придобивка - прогресивна нервно-мускулна S образна сколиоза. Имам и други вълшебни така наречени диагнози, които ме правят супер герой, но ще ми отнеме многооо време да ги напиша и не искам да те отегчавам. 😉
С мама отново имаме новини за теб, но този път не само, че не са приятни, но са тежки. Преди два дни бяхме на 6-часов преглед в Acibadem-Маслак, Истанбул при проф. д-р Ахмет Аланай. Мама не спира да плаче и да ме целува от тогава. Притеснявам се за нея. 🥺
Разбирам я, иска ми се, а не мога да й кажа, че мен също ме е страх, но вярвам, че всичко ще се оправи. През какво ли не минахме вече? С всяка изминала операция си мислим, че е последна, че няма да има повече. Но след 10, дойде 11, 12 и така стигнахме до 17, а сега предстои 18-та. Осемнадесет операции, а съм само на 10 години. Представяш ли си? Това са средно по 2 операции за всяка моя година живот. Те са и част от причината да надмина всички лекарски очаквания малко след раждането ми и все още да съм жива и да съм тук пред теб, защото те не знаеха колко съм силна и как ще се боря. С мама всеки път си казваме “още малко”. Последно. И това ще мине. Без да знаем, че точно от другата страна на улицата ни чака следващата, най-дългата, най-страшната интервенция до момента за мен.
Предстои ми най-тежката ми операция до момента. Тази на гръбчето ми, която ще извърши проф. д-р Аланай. Вчера бяхме на 6-часов контролен преглед. Градусът на изкривяване се е увеличил от 45 на 54 за няколко месеца. Прогресирал е точно с един процент всеки месец от миналия преглед. Това създава изключителна заплаха за моите вътрешни органи, защото изкривяването ще започне да оказва натиск върху тях и може да създаде опасност за живота ми. 🥺 Докторът каза на мама, че се налага операция възможно най-скоро и трябва да се случи през Септември. Тя ще продължи най-вероятно над 10 часа и ще е най-дългата през живота ми. Мама се страхува много, аз няма да скрия - също.
Нуждаем се отново от твоята помощ. Моля те да бъдеш до нас още веднъж. Моля те да ни подадеш ръка още веднъж. В истински шок сме,че толкова скоро се налага да се осъществи. Намерих сили да ти пиша. Заради мама, защото тя има нужда от теб и сърцето ми се къса на хиляди парчета.
Притеснява се как ще се справим финансово. Притеснява се много и за операцията. Ще оперират цялото ми гръбче - от вратлето до кръстта ми. Ще имам нов белег и какво от това? Мен не ме притеснява. Всеки един мой белег е кален в битката за живота ми и за моето бъдеще. Те са там, за да ми напомнят през колко неща сме минали. Това означава, че сме успели с поредната операция. Нов белег на крачето? Какво като имам, нали крачетата са ми изправени. Нов белег на коремчето? Нека, та нали именно там е тръбичката, която изкарва водата от главата ми, защото ако не е тя, аз няма да мога да напиша писмо сега.
Надявам се на следващия ми рожден ден и тази операция да е зад гърба ни, а единственото, с което ще остана, да е белега и едно хубаво изправено гръбче, което ще ми помогне да придобия самочувствие и стабилност, за да стъпя на крачета. Знаеш ли, хиляди мисли минават през главата ми, но после поглеждам мама и знам… виждам го в очите й. Тя е моята майка и тя е моят супер герой, ще се справим и с това. Сърцето ми тупти и с всеки удар ми казва: “Не се предавай, не се предавай, не се предавай”. Ще се справим и с това. 🥺
Сумата, необходима за операцията е около 50 000 евро, а след нея ще имам нужда и от последващи процедури и рехабилитации. Ние не разполагаме с нея. Очакваме всеки момент да получим официална оферта от болницата и ще публикуваме документите. Отправям молбата си към теб отново да си до нас и да ми помогнеш. Помогни ми да спра сълзите на мама и да мина и през тази трудност. Знам, че заедно ще успеем.
Започваме активна кампания за събиране на средства отново. Моля те, подай ни ръка, а с нея и един по-добър шанс за живот. Нека заедно да минем през това изпитание и отново да запазим моята усмивка. Аз сама не мога…
Благодаря ти, че повярва в мен!
Твоя,
Зара, на 10 години, с вяра в доброто

Как можете да помогнете?

  • чрез дарение тук в платформата, чрез виртуалния пос терминал (кликни на бутона Дари)
  • ако нямате финансова възможност - чрез споделяне на кампанията в социалните ви мрежи (кликни на бутона Сподели)

Общо / 37 Дарителя

Анонимен

Дарени 18.89 лв.

Кураж, късмет, сила и успех! 🍀

2 weeks ago
Светлин Велинов

Дарени 19.22 лв.

Успех!

2 weeks ago
Анонимен

Дарени 4.43 лв.

2 weeks ago
Жана Лулчева

Дарени 48.8 лв.

Бъди здрава, Зара

2 weeks ago
Анонимен

Дарени 9.07 лв.

2 weeks ago
Анонимен

Дарени 48.69 лв.

2 weeks ago
Анонимен

Дарени 38.44 лв.

2 weeks ago
Пламена Маринова Петрова

Дарени 48.73 лв.

2 weeks ago
Анонимен

Дарени 24.75 лв.

Пресвета Богородице, спаси нас!

2 weeks ago
Анонимен

Дарени 19.18 лв.

2 weeks ago
Анонимен

Дарени 9.36 лв.

2 weeks ago
Анонимен

Дарени 9.34 лв.

2 weeks ago
Анонимен

Дарени 9.08 лв.

2 weeks ago
Анонимен

Дарени 19.18 лв.

Бърз успех и само добри новини за напред!

2 weeks ago

Дарени 9.06 лв.

2 weeks ago
Митко Митков

Дарени 48.05 лв.

Успех!

2 weeks ago
Анонимен

Дарени 19.18 лв.

1 week ago
Kaloyan Kanov

Дарени 28.63 лв.

1 week ago

Дарени 9.36 лв.

1 week ago
Димитър Даскалов

Дарени 9.36 лв.

1 week ago
Анонимен

Дарени 194.94 лв.

Късмет!

1 week ago
Анонимен

Дарени 9.36 лв.

1 week ago
Анонимен

Дарени 23.76 лв.

1 week ago
Maya Zafirova

Дарени 48.8 лв.

1 week ago
Паулина

Дарени 48.8 лв.

Успех!

1 week ago

Дарени 10.35 лв.

Успех!

1 week ago

Дарени 78.38 лв.

Успех, мила Зара!

1 week ago
Анонимен

Дарени 194.72 лв.

Късмет!

1 week ago
Анонимен

Дарени 18.87 лв.

1 week ago

Дарени 295.09 лв.

1 week ago
Gergana Boeva

Дарени 58.53 лв.

Успех, мила Зара!💛

6 days ago
Явор Царски

Дарени 19.19 лв.

6 days ago
Анонимен

Дарени 48.76 лв.

Подкрепям Кампанията!

6 days ago

Дарени 9.34 лв.

5 days ago
Анонимен

Дарени 6.39 лв.

5 days ago
Анонимен

Дарени 48.8 лв.

Продължавай да се бориш, дете!

3 days ago
Ivo Gitsov

Дарени 53.06 лв.

Успех!

3 days ago

1617.93 лв. дарени от 92904 лв.

2%
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение за организиране на кампанията. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които оставят дарение по избор тук:

*
Сподели
Категория: Лечение,медицина и рехабилитация
Общо Дарители 37
Събрана Сума: 1617.93 лв

QR Код на Кампанията