🏡👫 Благотворителна кампания "Да бъдем хора"

Събрани 0лв от нужни общо 150000лв
0 Дарители Общо до този момент

Благотворителна кампания "Да бъдем хора"

Фондация "Заедно напред, Розино" е хуманитарна организация, която подпомага целогодишно някои от най-бедните и уязвими жители на селото.

Нейн двигател е Румен Караджов, който е и здравен и образователен  медиатор в района на Карлово и непрекъснато следи внимателно и изслушва какви са нуждите на семействата там.

Благодарение на организацията, днес вече е задвижена успешно кампания за създаване на жилище от семеен тип за младежи, които напускат специализирани институции за деца, лишени от родителска грижа. 

Проекта е базиран на практики от западна Европа, адаптирани към условията и нуждите на младежите в България. Целта на проекта е да прекъсне цикъла на изоставянето, като подпомага млади хора, израстнали в домове за деца, да изградят умения за независим живот, за да станат достойни и допринасящи членове на нашето общество.

При навършване на пълнолетие (или завършване на средно образование), младежите напускащи алтернативна грижа трябва да се справят сами с предизвикателствата на самостоятелния живот. Различните видове алтернативна грижа в България не винаги разполагат с достатъчно възможности за адекватна подготовка на младежите за тази крачка. Така те често се оказват без умения да:

  • търсят работа и да се адаптират към работна обстановка;
  • намерят жилище;
  • да се грижат за домакинство;
  • да управляват финансите си;
  • да създават позитивни взаимоотношения.

Така младежите се оказват лесна жертва на редица рискови поведения и практики. Момичетата, а и голяма част от момчетата, лесно биват склонявани към проституция, попадат в мрежите за международен трафик и секс търговия. За някои от тях достъпни начини за оцеляване стават просията, престъпността и при такива практики увреждат не само индивида, но и обществото ни като цяло.

Ето защо ние искаме да спрем това и даваме начало на настоящият проект "Да Бъдем Хора"

За това се обръщаме към теб, като те молим да направиш своето дарение в полза на този проект. Знаем, че ще успеем, ако просто Бъдем Хора и направим своето дарение.

Целевата сума е сформирана по следния начин:

  • 110 000,00лв за закупуване на къща в с.Розино;
  • 40 000,00лв за ремонт и обзавеждане.

Как можете да помогнете?

  • чрез дарение тук в платформата, чрез виртуалния пос терминал (кликни на бутона Дари)
  • ако нямате финансова възможност - чрез споделяне на кампанията в социалните ви мрежи (кликни на бутона Сподели)

Информация

Дарете първи!
лв.
BGN
.00

PavelAndreev.BG има 0% такса от Вашето дарение за организиране на кампанията. Платформата ще продължи да предоставя безплатно услугите си благодарение на хората, които оставят дарение по избор тук:

*
Сподели
Категория: Деца и младежи
Общо Дарители 0
Събрана Сума: 0 лв

QR Код на Кампанията