Фонд за лечение на деца в чужбина

171 491,94 EUR

Вие дарихте

339

Абонирани дарителя

12

Подкрепени деца

Фонд за лечение на деца в чужбина

Бидейки дългогодишен Дарител, реших да създам платформата PavelAndreev.BG, за да се опитам да дам по-голям принос в спасяването на човешки животи. Мечтаех за две неща - да спечеля доверието на Дарителите и заедно да помагаме на поне три каузи в месеца. За кратък период от време Вие Дарителите повярвахте в мен и превърнахте скромния ми проект в най-голямата платформа за организиране на благотворителни кампании за набиране на средства. Напълно осъзнавам огромната отговорност и работя упорито в полза на хората, заедно с Вас.

Организирайки стотици благотворителни кампании онлайн съзрях няколко сериозни проблема при лечението на деца в чужбина, а гласувайки ми огромно доверие съм длъжен да ги разреша:
- непосилната за семействата стартова сума, която е нужна, за да се направят първичните изследвания, която понякога достига 30,000 евро
- спада на дарителския интерес във времето към кампанията
- спешността и несъвместимостта с живота при нуждата от трансплантация на орган (бъбрек, сърце, черен дроб)

Лечението на всички заболявания се води от лекарите по определени протоколи. Тези протоколи се прилагат на база стартовите изследвания и ясното откриване и дефиниране на заболяването. На база тези изследвания се определя точния протокол, а на база на него се образува и целевата сума, нужна за лечението. Тези “подготвителни” дейности струват от 10 000 до 30 000 евро при онкологичните заболявания. Това са суми, които са непосилни за обикновеното семейство. Има деца, които не започват лечение, защото нямат възможност да направят стартовите изследвания.
Кампаниите за лечение на онкологични заболявания, за съжаление, траят по две и повече години. Въпреки, че в началото всяка кампания за онкологично болно дете започва със силен старт, то в 100% от случаите дарената сума (в последствие) се оказва крайно недостатъчна.
Също, често се случва в чакане на финансиране от държавата за трансплантация бенефициентът да стигне до етап, в който е несъвместим с живота.
За съжаление нито децата с дългогодишни кампании, нито тези от тях които се нуждаят от спешна трансплтантация на орган могат да чакат. Но какво се случва с тези деца? 

Тези деца и техните семейства се превръщат в просяци за здраве, често пъти биват изписани от здравните заведения поради липса на средства или не успяват да стигнат до трансплантация.

Ето защо, създавам “Фонда за лечение на деца в чужбина” и търся Вашата месечна подкрепа на абонаментен принцип. Амбицията ми е голяма и мечтая да развия фонда до сума достатъчна да обезпечаваме всички деца при стартиране на кампанията им, след като средствата и дарителската подкрепа намалеят във времето и в случаите на нужда от спешна трансплантация на орган. Всеки абонирал се за "Фонда за лечение на деца" Дарител ще получава на всяко първо число от месеца на имейла си подробен отчет каква сума и по коя кампания е насочена.

Благодаря Ви, че ще се абонирате! Ще работя в полза на хората, заедно с Вас Дарителите, защото всяка кауза си струва!

Покажи още

Децата, които подкрепихте чрез Фонда

1. Дарител съм и искам да знам как работи фонда?

Фонда за лечение на деца в чужбина представлява месечна дарителска подкрепа с карта или paypal. При абониране за Фонда Вие позволявате на палтформата да тегли определена сума от Вашата сметка. При възможността за дарение по IBAN сметка - то подкрепяте еднократно Фонда.

На имейла, който въведете при дарението ще получите парола. С имейла и паролата можете по всяко време да управлявате абонамента си от потребителския Ви профил в платформата - можете да го спирате, пускате и коригирате.

Ако сте допуснали грешка, моля свържете се с нас на чрез формата ни за Контакт.

В страницата на Фонда има секция "Хронология", в която са видни всички кампании, които са подкрепени и точната сума, която е преведена. Също - на имейла, с който сте се регистрирали за Фонда на всяко 1-во число от месеца ще получавате подробен доклад с подкрепените кампании и сумите, които са преведени за тях.

2. Аз съм родител на дете със заболяване и искам да знам какво представлява Фонда за лечение на деца в чужбина?

Фонда за лечение на деца в чужбина представлява определена сума (месечен абонамент на Дарители), която се използва, за да подкрепи деца с онкологични заболявания или нужда от трансплантация на орган.

Условията са да имате стартирана кампания за лице под 18 годишна възраст, което има онкологично заболяване и да нямате средства за неговото лечение или първичните изследвания преди назначаване на конкретен протокол за лечение.

Стъпките, за да кандидатствате за Фонда за лечение на деца в чужбина са:

1. Стартирате кампания в платформата, която ще бъде разгледана, верифицирана и одобрена.

2. От потребителския си профил използвате бутона Кандидатствай за Фонда.

За да стартирате кампания в платформата, кликнете ТУК.

Критерия за подпомагане от Фонда за лечение на деца в чужбина изключва човешкия фактор и подкрепя каузите в реда на кандидатстване.